به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، یزد شهر جهانی و یکی از نمادهای مهم فرهنگ و تاریخ ایران از صبح روز ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ و برای چهارمین بار میزبانی بیستوششمین دوره جشنوارهای را برعهده دارد که
به نمادی از پیوند عمیق فرهنگهای مختلف جهان با بهرهگیری از رسانه با اهمیت و تاثیرگذار قصهگویی تبدیل شده است.
اکنون در این دوره جشنواره ۹۸ قصهگویی ایرانی و ۱۵ قصهگوی بینالمللی با یکدیگر به رقابت میپردازند که از بین ۳۴هزار قصهگوی داخلی و بیش از ۷۰ قصهگوی خارجی از ۲۵ کشور جهان انتخاب شدهاند.
در بین این آمار شماری از شرکتکنندگان در بخشهای غیر حضوری همچون محیطی، پادکست و ۹۰ثانیهای برگزیده شده بودند که آثار آنان بهصورت صوتی و تصویری در طول برگزاری جشنواره پخش میشود و برگزیدگان این سه بخش نیز در همین آیین معرفی شدند و جایزههایی به آنان اهدا شد.
آیین آغازین جشنواره با حضور محمدرضا بابایی استاندار یزد، فرهاد فلاح، رئیس بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اسماعیل دهستانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد همچنین احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان یزد، عالیه قوامی دبیر جشنواره و مدیرکل کانون استان... در تالار مرکزی یزد برگزار شد.
قصهگویان شرکتکننده در جشنواره از همان ابتدای صبح هنر خود را در معرض دید علاقهمندان قراردادند و به اجرای قصههای خود پرداختند تا این رویداد فرهنگی بهصورت رسمی کلید زده شد. قصههایی که هر کدام روایتی از زندگی، عشق، امید و تجربههای بشری بودند و مخاطبان را به دنیایی از تخیل و احساس میبردند.
در ادامه آیین گشایش، تجلیل از پیشکسوتان و بازنشستگان کانون استان یزد در محل تالار و برنامه شادپیمایی عروسکهای غولپیکر با حضور پرشور دانشآموزان و از روبهروی پمپ گاز بلوار امام حسین تا محل برگزاری جشنواره برگزار شد تا خیابانهای یزد را به مکانی پر از شادی و نشاط تبدیل کند.
در این برنامه کودکان با حضور خود، فضایی سرشار از انرژی و امید ایجاد کردند و پس از پایان شادپیمایی، نیز برنامههای شاد و متنوعی در محل توقفگاه خودروهای تالار مرکزی جشنواره برگزار شد که مورد استقبال گرم خانوادهها و کودکان قرار گرفت.
قصهگویان قرار است بر اساس جدول تعیین شده تا روز ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ از ساعت ۸ تا ۱۲:۳۰ و ۱۵ تا ۲۰ به اجرای قصهها بپردازند و برگزاری نشستهای جنبی، حضور تماشاخانه سیار کانون در سطح شهرها و روستاها و قصهگویی شرکتکنندگان در برخی مدارس از دیگر برنامههای این رویداد فرهنگی است.
بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با شعار «راز قصهها، ساز زندگیست» تا ۳۰ بهمن در این تالار واقع در بلوار جمهوری، تقاطع محمودآباد (مردآباد)، خیابان شریف (وکیل)، میدان حج، بلوار احسان، بلوار امام حسین(ع)
ادامه خواهد داشت و در آیین پایانی برترینها نیز معرفی خواهد شد.
این جشنواره از برخی سکوها و سایتهای اینترنتی مانند آپارات به نشانی www.aparat.com/ghessagoyan.iran و شاد به نشانی https://shad.ir/kpf_live و برخی از شبکههای صدا و سیما بهصورت زنده و برخط پخش میشود.