بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این نشست روز پنجشنبه، ۲ اسفند ۱۴۰۳ در سالن گردهمآییهای ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت برگزارشد.
طی این همنشینی که با همراهی مسوولان، کارشناسان، و اعضای بهقالب رسیده کارگاههای ادبی مرکز آفرینشهای ادبی کانون صورتگرفت، فرخآلیانی، از نویسندگان و فعالان عرصه ادبیات استان حضورداشت.
وی در این نشست با اشاره به روز پاسداشت زبان مادری، از اهمیت پرداختن به این مهم سخنبهمیانآورد و کنکاش در پیشینه فرهنگی هر جامعه را نیازمند اشراف و آگاهی از ظرافتهای زبانی و گویشهای مردمان آن قوم عنوانکرد.
فرخ آلیانی در ادامه صحبتهای خود گویش «گیلگی» را مورد واکاوی قرارداد و با بیاناینکه هنوز مشخص و معلومنیست، گیلگی در زمره زبان یاگویش قرارمیگیرد، افزود: هر زبان مادری از ۳۰۰ هزار کلمه و گنجینه واژگانی برخوردار است.
وی با بیاناینکه تاکنون ۷ هزار کلمه به زبان گیلکی شناساییشده است، افزود: تا به امروز امکان نگارش نامه به گیلکی فراهمنیست و از این رو امکان ثبت و ضبط این گویش در میان زبانهای رسمی وجودندارد.
نویسنده آثاری چون: «زرخ کومار» و «تونگوله» درعین حال به زیباییهای گویش گلیکی و کنایههای موجود در این زبان مادری پرخت و گفت: باید به زبان مادری اعتقاد داشتهباشیم و با شناخت ویژگیهای آن، زمینه استقبال هرچه بیشتر نسل حاضر را از زبان مادری فراهمکنیم.
جعفر مجیدی و حمیرا خدابنده دوگاهه، به ترتیب مسوول حراست و کارشناس مسوول آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان ازدیگر حاضران در این نشست بودند و با ابراز خرسندی از همنشینی اعضای بهقالبرسیده این مجموعه فرهنگی، به تبیین اهمیت این همنشینیها و لزوم مانوسسازی نسل کودک و نوجوان با زبان مادری پرداختند.
ادامهبخش این نشست نیز خوانش اثر از سوی اعضای انجمن ادبی کانون استان گیلان با محوریت فرهنگبومیمحلی و زبان مادری و نقد و بررسی این آثار از سوی میهمان برنامهبود.