به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، دومین نمایشگاه آثار علمی اعضای کانونیار مرکز سرپلذهاب، با هدف تقویت فعالیتهای علمی در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه و ترویج این فعالیتها از سوی کانونیاران، با حضور مدیرکل و دبیر کانونیاران کشور و دیگر مسئولان کانون استان، برگزار شد.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان و دبیر کانونیاران کشور، ضمن اشاره به اهمیت فعالیتهای علمی و تلاش برای ترویج این امر از سوی مربیان و اعضای کانونیار؛ بیان داشت: برگزاری نمایشگاه علمی در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان میتواند یک فرصت عالی برای معرفی ایدهها و پروژههای علمی باشد. این نمایشگاه معمولاً شامل فعالیتهای مختلفی است که به کودکان و نوجوانان کمک میکند تا با مفاهیم علمی آشنا شوند و خلاقیت خود را به نمایش بگذارند.
وی افزود: اعضا و کانونیاران با حضور در این نمایشگاه، میتوانند پروژههای علمی خود را ارائه دهند، کارگاههای آموزشی برگزار کنند و از سخنرانان مهم دعوت کنند تا درباره موضوعات علمی صحبت کنند. همچنین، این رویداد میتواند فضایی برای تعامل و تبادل نظر بین شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان فراهم کند.
زنجانی در خصوص برگزاری چنین نمایشگاههایی خاطرنشان شد: برگزاری نمایشگاه علمی در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان میتواند فرصتی را مهیا کند تا اعضا این امکان را پیدا کنند که در بخشهای مختلف فعالیت داشته باشند. کودکان و نوجوانان میتوانند پروژههای علمی خود را که در کانون، مدرسه یا به صورت شخصی انجام دادهاند، به نمایش بگذارند. این پروژهها میتوانند شامل آزمایشهای علمی، اختراعات، یا تحقیقات در زمینههای مختلف باشند.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی میتواند به شرکتکنندگان کمک کند تا مهارتهای جدیدی یاد بگیرند. این کارگاهها میتوانند شامل موضوعاتی مانند رباتیک، برنامهنویسی، علوم زیستی و غیره باشند. حتی در حاشیه این نمایشگاهها، دعوت از متخصصان و اساتید امر برای سخنرانی در مورد موضوعات علمی، میتواند به افزایش آگاهی و انگیزه کودکان و نوجوانان کمک کند و این سخنرانیها میتوانند شامل موضوعات جذاب و روز باشند.
مدیرکل کانون استان تصریح کرد: این نمایشگاهها شامل ایجاد ایستگاههای تعاملی با حضور کودکان و نوجوانان میشوند که بازدیدکنندگان بتوانند در آنها شرکت کنند و تجربههای علمی را به صورت عملی امتحان کنند و این امر میتواند جذابیت نمایشگاه را افزایش دهد. در همین راستا برگزاری مسابقات علمی نیز میتواند انگیزهای برای شرکتکنندگان باشد تا خلاقیت و دانش خود را به چالش بکشند. این مسابقات میتوانند شامل حل مسائل علمی، ساخت مدلها یا آزمایشهای سریع باشند.
این مقام مسئول تاکید کرد: در عین حال تلاش برای برگزاری چنین نمایشگاههایی در سطح استان میتواند فضایی برای تعامل و ارتباط بین کودکان، نوجوانان و خانوادهها باشد و با توجه به اهمیت فعالیتهای خانوادهمحور در کانون، این تعاملات میتوانند به ایجاد دوستیها و همکاریهای علمی و حضور و فعالیت خانوادهها در کنار فرزندانشان کمک کنند.
بر همین اساس دومین نمایشگاه آثار علمی اعضای کانونیار سرپلذهاب برگزار گردید. این نمایشگاه شامل ۱۵۰ اثر در سه بخش رباتیک، الکترونیک، زیست و نجوم بود که از ایام دهه فجر آغاز و تا اوایل اسفند ماه نیز ادامه داشت و روزانه در دو شیفت صبح و ظهر دانشآموزان مدارس از این نمایشگاه دیدن کردند و اعضا نیز در مورد آثار خود توضیحات لازم را برای آنان ارائه نمودند. در پایان نمایشگاه هم از سوی مدیرکل کانون استان، جوایزی به بهترین آثار اهدا و از آنها تجلیل شد.