کد خبر: 354098
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۳
بازدید 38
برگزاری برنامه ادبی عطارانه در کانون لالجین

برنامه فرهنگی- ادبی عطارانه با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر لالجین و شهرستان بهار در مرکز لالجین با حضور اعضای کودک و نوجوان به مناسبت 25 فروردین روز عطار نیشابوری اجرا شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، برنامه فرهنگی- ادبی عطارانه با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر لالجین و شهرستان بهار در مرکز لالجین با حضور اعضای کودک و نوجوان به مناسبت 25 فروردین روز عطار نیشابوری اجرا شد.

عطارانه برنامه‌ای ادبی پرسه‌ای در کوچه باغ خیال و اندیشه شعرهای عطار نیشابوری بود که همزمان با سالروز بزرگداشت مقام عطار نیشابوری عارف و شاعر قرن ششم هجری توسط اعضای ارشد و نوجوان کانون لالجین و بهار در جمع اعضای انجمن شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان و کارشناسان فرهنگی وادبی  با خوانش و بررسی بخشی از زندگی و آثار این شاعر ادبیات کهن ایران زمین با هدف آشنایی اعضا با آثار این شاعر عارف بزرگ خصوص منط الطیر عطار و هفت شهر عشق او انجام شد.

برگزاری برنامه ادبی عطارانه در کانون لالجین

در این برنامه ادبی اعضای کانون به قرائت بخشی از  آثار شیخ فریدالدین عطار نیشابوری از جمله منطق الطیر و خسرو نامه پرداخته و با اندیشه‌های این شاعر بزرگ ایرانی آشنا شدند.

گفتنی است فریدالدین عطار نیشابوری شاعر و عارف نام آور قرن ششم و هفتم هجری است که می‌توان او را استاد شاعران عارف پس از خود دانست. عطار به پیشة عطاری مشغول بود تا زمانی که در اثر تحولی روحی به عرفان و شعر روی آورد و طریقت در پیش گرفت و آثار ارزنده‌ای از خود به جای گذاشت.

او در سال ۶۱۸ هجری قمری در حمله مغولان کشته و آثارش سوزانده شد البته آثار باقیمانده از او پیش از حمله به دیگر کشورها فرستاده شده بود. درباره تعداد آثار عطار سخنان مبالغه آمیزی گفته‌اند، اما آثاری که بی هیچ تردید از عطار هستند عبارتند از: اسرارنامه، الهی نامه، مصیبت نامه، منطق الطیر، دیوان قصاید و غزلیات، مختارنامه و تنها اثر منثور او تذکره الاولیاء.                

برگزاری برنامه ادبی عطارانه در کانون لالجین


از میان آثار عطار، منطق الطیر از همه مشهورتر است. عطار در این مثنوی از مراحل سیر و سلوک یعنی هفت وادی یا هفت شهر عشق سخن گفته است. جمعی از مرغان به سوی سیمرغ حرکت می‌کنند. در مسیر هر یک از مرغان عذری می‌آورد، اما هدهد به هر یک پاسخی قانع‌کننده می‌دهد و آنها را به پیمودن راه ترغیب می‌کند. پاسخ‌های هدهد به پرسش‌های مرغان منازل و مراحل سیر و سلوک را شرح می‌دهد. در طی مسیر بیشتر مرغان جان می‌بازند و سی مرغ رنجور به درگاه سیمرغ راه می یابند و در آنجا درمی‌یابند که ایشان سی مرغ طالبند که سیمرغ مطلوب آنهاست و در حقیقت طالب و مطلوب یکی است. در منطق الطیر عطار، مرغان رمز سالکان، هدهد رمز پیر مرشد و سیمرغ رمز حق است. است.                                                                                                           
این اثر تمثیلی توجه بسیاری از مستشرقان را به خود جلب کرد چرا که در دویست سال اخیر شرق شناسان بسیاری به آثار عطار توجه نمودند و از طریق او سعی در کشف عرفان ایرانی  اسلامی داشتند و در خلق آثار ادبی خود از آن استفاده کرده‌اند که با اندکی تأمل در آثار غربی می‌توان دریافت که شاعران معروف اروپایی همچون ویکتور هوگو و آرمان رنو نیز در آثارشان تحت تأثیر آثار عطار بوده‌اند.               

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =