کد خبر: 354274
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
بازدید 22
دومین نشست"نهج البلاغه خوانی" کارکنان کانون پرورش فکری استان مرکزی

در دومین نشست"نهج البلاغه خوانی" کارکنان اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی به بررسی شناخت ضد ارزش‏های اخلاقی پرداخته شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان مرکزی، برای ترویج فرهنگ نهج البلاغه خوانی و آشنایی بیشتر در بین کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ هفته ای یک روز نشست  "نهج البلاغه خوانی" با حضور کارکنان اداره کل برگزار شود.

دومین نشست"نهج البلاغه خوانی" کارکنان کانون پرورش فکری استان مرکزی

در دومین نشست"نهج البلاغه خوانی" با حضور مدیرکل و کارکنان اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی در سالن جلسات مرحوم نخعی ،روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ به بررسی حکمت ها در زمینه شناخت ضد ارزش‏های اخلاقی پرداخته شد.

دومین نشست"نهج البلاغه خوانی" کارکنان کانون پرورش فکری استان مرکزی

در این نشست با بررسی شناخت ضد ارزشهای شخص متوقع و طمّاع پرداخته شد که این شخص احساس نیاز و احتیاج را در وجود خود می بیند لذا دست به تملق و چاپلوسی یا مدح و ستایش از شخص مور طمع می زند و چون این عمل نوعی پرستش و خلاف آزادی انسان است رقیت و بندگی را که ضد حریّت است به دنبال می آورد.

امیرمؤمنان علی (ع) در این گفتار حکیمانه سه رذیله اخلاقی (طمع، کم ظرفیتی و پرحرفی) و عواقب سوء مرتبط با هر یک را بیان می فرماید. ابتدا از طمع و اثر منفی آن سخن به میان آمده و فرموده هر کس طمع را خوی خود قرار دهد خواری را به جان خریده است. (أَزْرَی بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ) سپس در صدد بیان اثر شوم کم ظرفیتی و شکوه از مشکلات زندگی برآمده و می فرماید هر کس بیهوده سفره دل نزد دیگران باز کند بدون اینکه دردی از دردهایش دوا شود جز ذلت بهره ای نبرده است. (وَ رَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ) در نهایت  پستی و حقارت را  نتیجه پرحرفی و یاوه گویی معرفی می کند. این جمله بازدارنده انسان از پرحرفی بدون تفکر است. (وَ هَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَه) و اینگونه با بیان ضدارزش ها در صدد شکوفایی آداب نفسانی و جلوه گر نمودن کمالات روحانی جامعه بشری است.

هر سه صفت نام برده با ارزش های اخلاقی وکرامات انسانی در تضاد است. زیرا اخلاق بر مبنای کرامت نفس یعنی پاسداری از گوهر وجودی، پرهیز از تن دادن به حقارت و پستی و دور بودن از نابسامانی های اخلاقی و انحرافات رفتاری. انسانهای طماع، کم ظرفیت و یاوه گو همگی گوهر نفس خود را زیر پا گذاشته اند و همواره در دنیا وآخرت ذلیل خواهند بود.

از نشانه های برتری انسان بر سایر مخلوقات و تمایز از آنها، قدرت تعقل واندیشه است ولی سه گروه نامبرده هر یک به نحوی ملکات مهلکه ای چون طمع و کم ظرفیتی و پرگویی را به جای قوه عاقله خود برگزیده اند که به ذلت وحقارت راضی شده اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha