رشد چشمگیر کیفیت آثار در بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی یزد / حضور کودکان ۷ ساله، نوید آینده‌ای درخشان دارد

داور مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی، از افزایش چشمگیر کیفیت آثار و تنوع سبک‌های اجرایی در این دوره خبر داد و با اشاره به گسترش جشنواره از ۴ به ۱۲ بخش، حضور کودکان ۷ تا ۱۲ سال را نقطه عطفی در ترویج قصه‌گویی دانست و بر نقش نهادهای فرهنگی در حفظ این هنر به‌عنوان میراث ملی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، در آستانه آغاز بخش علمی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با آمنه اولیا داور مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی گفت‌وگویی کردیم که نگاهی به عقبه این رویداد فرهنگی دارد.

چه نوع قصه‌ها و سبک‌های اجرایی در جشنواره امسال در مرحله استانی شاهد بودید؟

به لطف کانون پرورش فکری و دبیرخانه دائمی جشنواره (که سال گذشته در یزد مستقر شد)، جشنواره از چهار بخش به دوازده بخش ارتقا یافت. این نشان می‌دهد که جامعه قصه‌گویی در حال یافتن سبک و سیاق خود است، در آینده ممکن است با بخش‌های جدیدتری نیز مواجه شویم. مهم این است که قصه‌ها روایت شوند، فارغ از سبک اجرایی خاص، قصه‌ها می‌توانند از زبان مادربزرگ، کودک، یا نویسنده روایت شوند و خودشان سبک اجرایی خود را پیدا می‌کنند، نباید پیش‌داوری در مورد سبک اجرا داشته باشیم.

سطح آثار و شرکت‌کنندگان امسال چگونه بود؟

رشد چشمگیری در کیفیت آثار مشاهده شد، افزایش تعداد بخش‌ها باعث شد قصه‌گویان با خیال راحت‌تر به سراغ سبک‌ها و قصه‌های متنوع بروند و آثار خلاقانه‌تر و تازه‌تری ارائه دهند. آثار ارسالی به جشنواره در سطح استان یزد از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند و با ادامه این روند، شاهد تولید آثار بی‌نظیر در حوزه قصه‌گویی خواهیم بود. برای ترویج قصه‌گویی، نهادهای مرتبط با فرهنگ و جامعه باید نقش فعال‌تری داشته باشند و این هنر را به عنوان میراث فرهنگی و ابزاری برای انتقال معنا، جدی‌تر بگیرند.

نقش نهادهای مختلف در ترویج قصه‌گویی چیست؟ 

کانون پرورش فکری می‌تواند در تولید محتوا و جذب قصه‌گویان نقش اصلی را داشته باشد. نهادهای دیگر می‌توانند به عنوان مکمل عمل کنند و در انتشار و دسترسی مردم به آثار تولیدی همکاری کنند. صداوسیما، سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی می‌توانند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند.

انتقال دبیرخانه دائمی جشنواره به یزد چه اهمیتی دارد؟

انتخاب یزد به عنوان پایتخت قصه ایران و انتقال دبیرخانه دائمی به آن، نتیجه تلاش‌های مدیران و مسئولان دلسوز است و نشان‌دهنده توجه جدی به این هنر است. البته زحمات کشیده شده در پایتخت در ادوار گذشته نیز قابل تقدیر است. امیدواریم با همکاری هم، جشنواره به عنوان میراثی متعلق به مردم ایران، سال‌های سال ادامه یابد.

از خوبی‌های جشنواره بیست و ششم این بود که اجازه شرکت کودکان ۷ تا ۱۲ سال در جشنواره با بخش صد ثانیه، یکی از اتفاقات مهم بود. پیش از این، فقط کودکان بالای ۱۲ سال می‌توانستند شرکت کنند. حضور کودکان در این بخش بسیار شیرین و جذاب بود و از موفقیت‌های چشمگیر جشنواره محسوب می‌شود.

گفتنی است آمنه اولیا از داوران برجسته استان یزد است که تاکنون سوابق داوری در جشنواره نهال امید، داوری جشنواره کانون پرورش فکری، داوری مسابقه قصه‌گویی هفت سین در شبکه سیمای استانی یزد، داوری جشنواره ملی مهارت دانش‌آموزان (بخش قصه‌گویی) و داوری جشنواره ملی قصه‌گویی لوپه تو را داشته است.

یادداشت: محدثه میرجلیلی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha