به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان؛ در آستانه اول اردیبهشت آغاز نگارش کتاب گلستان و روز سعدی شاعر نامدار ایرانی نشست ادبی با عنوان استاد سخن در مجتمع آفرینش بندرعباس برگزار شد.
در ابتدای این نشست که با حضور یکصد و بیست و پنج نفر از اعضا کانون مدرسه برگزار شد فاطمه غفاری سروستانی، مسئول مجتمع آفرینش ضمن تبریک این روز مطالبی را در خصوص اهمیت شناخت شاعران بزرگی همچون سعدی شیرازی بیان داشت.
وی همچنین از اجرای طرح گلستان خوانی در سال گذشته و استمرار آن در سال جدید خبر داد و افزود: مجتمع آفرینش کارگاه گلستان خوانی را در قالب فعالیت های رایگان و با بهره گیری از هنر قصه گویی برای کودکان علاقمند اجرا می کند.
در ادامه راحله خادمی کارشناس آموزش و پژوهش استان اظهار داشت: مرکز سعدی شناسی ایران ، از سال ۱۳۸۱ ، روز اول اردیبهشت را به این شاعر بزرگ و محبوب کشورمان اختصاص داد و آن را روز سعدی اعلام کرد.
خادمی افزود: سعدی بدون تردید یکی از پنج شاعر اول زبان فارسی و از بزرگترین شاعران ایران است که زیبایی کلام او در نظم و نثر شهرت جهانی دارد.
وی در ادامه به بیان نکاتی از زندگی سعدی پرداخت و گفت: سعدی بین سالهای ۶۰۰ تا ۶۱۵ هجری قمری در شیراز متولد شد؛ و امسال بیش از هشتصد سال از تولد این شاعر بزرگ می گذرد.
کارشناس آموزش و پژوهش کانون هرمزگان اظهار داشت: نام کوچک سعدی، برگرفته از نام پدربزرگ پدریاش، «مصلح» بود. سعدی در سن ۱۲ سالگی پدر خود را از دست داد و در برخی آثار خود، از او به نیکی یاد کرده است.
وی افزود: جالب است بدانید که سعدی خواهرزاده قطبالدین شیرازی یکی از علمای ایرانی قرن هفتم است. خادمی سپس به معرفی دو اثر بزرگ این شاعر بلند آوازه پارسی، بوستان و گلستان، پرداخت و گفت: کتابهای این شاعر بزرگ به زبانهای اروپایی هم ترجمه شده است تا جایی که برخی معتقدند اروپا ادبیات فارسی را با اشعار سعدی شناخت.
وی گفت؛ بوستان اولین اثر سعدی است در سال 655 هجری قمری در زمان سفرهای سعدی سروده شده است و حدودا ۴,۰۰۰ بیت شعر را شامل میشود . دومین کتاب سعدی گلستان است که به نثرو یک سال پس از نگارش بوستان به نوشته شده است.گلستان به زبان عامیانه و ساده نوشته شده است و یکی از نخستین کتابهایی است که پس از ورود صنعت چاپ به ایران، منتشر شد.
خادمی در ادامه به معرفی کتاب ۶ قصه از گلستان سعدی به روایت مژگان شیخی از انتشارات قدیانی پرداخت و بخشهایی از حکایت شاهزاده کوتاه قد این کتاب را خوانش کرد.
پایان بخش این نشست پخش انیمیشن حکایتهای سعدی برای شرکت کنندگان بود.