به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، برنامه معلمانه به مناسبت گرامیداشت هفته معلم با حضور مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در سالن سینما کانون برگزار شد.
در ابتدای برنامه معصومه ابراهیمی هژیر ضمن خوش آمدگویی به میهمانان حاضر در برنامه با حکایتی از سعدی سخن خود را آغاز کرد و گفت: در این حکایت سعدی شیرین سخن به ما یاد میدهد که هر فردی اگر با تلاش، قناعت و نگاه سازنده خود زندگی کند میتواند نهایت استفاده را از فرصتها برده و تبدیل به یک کارآفرین، مدیر و حتی آبادگر شود. کارآفرینی فقط با پول نیست بلکه با نیت و بینش هم هست.
وی با اشاره به شعار سال "سرمایهگذاری برای تولید" ادامه داد: شعار «سرمایهگذاری برای تولید» نهتنها یک هدف اقتصادی، بلکه یک راهبرد ملی برای بهبود معیشت مردم و تقویت اقتصاد کشور است. تحقق این هدف نیازمند همکاری همهجانبه دولت، مردم و بخش خصوصی است تا با ایجاد زیرساختهای مناسب، زمینه برای رشد پایدار اقتصادی فراهم شود.
مدیرکل کانون به «سرمایهگذاری فرهنگی روی کودک و نوجوان» به عنوان یک سرمایهگذاری در تولید تأکید و اظهار کرد: باید باور کرد که کودک امروز، نیروی مولد فرداست اگر ما امروز روی تربیت فرهنگی، اقتصادی و شخصیتی کودک و نوجوان سرمایهگذاری کنیم، در واقع نسل آینده را تربیت کرده و پرورش میدهیم؛ نیرویی که اهل کار، خلاقیت، مسئولیتپذیری و کارآفرینی خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری فرهنگی، زیربنای تولید مادی و اقتصادی در آینده است، گفت: تولید فرهنگی مانند تولید کتاب، انیمیشن، اسباب بازی، تئاتر، فیلم و...یعنی تولید محتوا برای ذهن یک کودک و نوجوان که میخواهد روزی سکاندار بخشهای مختلف جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه تولید موارد بالا علاوه بر ایجاد اشتغال باعث خودباوری و تقویت هویت ایرانی-اسلامی در نسل آینده نیز میشود، بیان کرد: مربیان ما بدانند کودک و نوجوانی مصرفکننده فعال محصولات فرهنگی ما باشد خود یک تولیدکننده در آینده خواهد بود پس باید تربیت و پرورش ما به سمتی برود که کودک و نوجوان یاد بگیرد فعالانه با محتواهای فرهنگی درگیر شود یعنی شعر بگوید، داستان بنویسد، ایده بدهد، کار گروهی انجام بدهد و....
ابراهیمیهژیر با بیان اینکه سرمایهگذاری فرهنگی در واقع سرمایهگذاری برای تولید فکر و کارآفرینی در درازمدت خواهد بود، اذعان داشت: در کتاب "جاذبه و دافعه علی(ع)" شهید مطهری آمده است: «ما باید به فکر پرورش نسلهایی باشیم که از هر نظر توانا باشند، هم در علم و هم در اخلاق، هم در توانایی فکری و هم در توانایی جسمی.» ؛ پس از نظر شهید مطهری، سرمایهگذاری فرهنگی بر روی کودک و نوجوان نه تنها در راستای حفظ هویت فرهنگی و دینی کشور است، بلکه پایهگذار پیشرفت اقتصادی و تولید در آینده خواهد بود.
وی افزود: معتقدم که مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ستون سرمایهگذاری فرهنگی و تولید آینده بوده و یکی از کلیدیترین نقشها را دارد.
مدیرکل کانون پرروش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان خاطرنشان کرد: مربی کانون با آموزش مهارت، تفکر، اخلاق و هویتبخشی در حقیقت دارد نسلی کارآفرین، متفکر و مسئول برای آینده تربیت میکند و این یعنی اجرای شعار سال.
وی با بیان اینکه ما در کانون تعطیلات تابستان و اوقات فراغت کودکان و نوجوانان را در پیش داریم، گفت: یک مربی کانون باید از این فرصت نهایت استفاده را بکند و از دل کلاسهای فرهنگی افرادی صنعتگر، نویسنده، هنرمند، کنشگر و ... را شناسایی و برای آنها آموزش بگذارد و دنبال رشد و خلاقیت آنها باشد و لازمه آن این است که خود مربید ا یدهپردازه، تولیدکننده محتوا، خلاق، خوش فکر باشد و بتواند کودکان و نوجوانان را جذب کند.