به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر، بر این اساس به مناسبت روز ملی خلیج فارس در مرکز فرهنگی هنری شبانکاره، اعضا با روایت قصههایی درباره وقایع دهم اردیبهشت، معرفی خلیج فارس و آبزیان آن، ساخت جانوران دریایی با گل و خوانش کتاب «هشتپا» با جلوههای طبیعی و زیستی این پهنه آبی آشنا شدند.
مرکز فرهنگی هنری نخل تقی با اجرای برنامهای با عنوان «در کرانهی خلیج فارس» و با حضور کودکان و مادران، فضایی صمیمی برای بروز خلاقیت در قالب نقاشی، اوریگامی و قصهگویی فراهم آورد. در این مراسم، نقش خانواده بهعنوان حامل میراث فرهنگی مورد تأکید قرار گرفت.
در مرکز فرهنگی هنری شماره یک بوشهر نیز برنامههایی همچون معرفی کتاب و شعر «خلیج فارس»، اجرای مسابقه پرسش و پاسخ گروهی، ساخت اوریگامی، نقاشی روی بنر، نگارش خلاقانه آرزوهای کودکانه و بازدید از نمایشگاه نقاشی با موضوع خلیج فارس برگزار شد.
مرکز فرهنگی هنری گناوه با اکران انیمیشن «عبدو و دریای سبز»، معرفی کتاب «عجیب و عجیبهای ته دریا» و برپایی کارگاه کلاژ با محوریت تابلوی دریایی، زمینهای برای آشنایی بیشتر اعضا با جهان زیر آب فراهم ساخت.
در مرکز فرهنگی هنری خورموج، کارگاههایی با محوریت ساخت قایقهای کاغذی، سفالگری با موضوع آبزیان، ساخت قایقهای بادبانی با پوست گردو، نقاشی، معرفی کتاب، شعرخوانی و روخوانی اجرا شد که با استقبال دانشآموزان و اعضای مرکز همراه بود.
مرکز فرهنگی هنری دیر نیز برنامههای متنوعی از جمله معرفی سرزمین و کتاب، قصهگویی، شعرخوانی، مسابقه حضوری، نمایش فیلم، ساخت اوریگامی و فعالیتهای مرتبط با شناخت آبزیان، جزایر، اقلیم و فرهنگ خلیج فارس را برگزار کرد.
در مرکز فرهنگی هنری بردخون، اعضا ضمن شرکت در برنامههایی چون معرفی کتاب، قصهگویی، شعرخوانی، ساخت قایق کاغذی و نگارش دلنوشته برای خلیج فارس، علاقهمندی خود را نسبت به این نماد هویتی ابراز کردند.
مرکز فرهنگی هنری سیراف با برگزاری اردوی نیمروزی در ساحل چاه مجنون، میزبان برنامهای مشترک با همکاری اداره میراث فرهنگی، محیط زیست و خانوادهها بود. در این برنامه، ضمن پاکسازی ساحل توسط کودکان، نشست تخصصی «شکوه خلیج فارس» با حضور مسئولان محلی، شاعران و فعالان فرهنگی برگزار شد. همچنین اجرای شاهنامهخوانی، شعرخوانی اعضا و اهدای کتاب «در کوچههای سیراف میگردم» از دیگر بخشهای این مراسم بود.
در مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ بوشهر نیز اعضای نوجوان از نمایشگاههای تخصصی «بومسازگان دریایی خلیج فارس»، «اسناد تاریخی خلیج فارس» و «صنایع دستی دریایی» در مرکز اقیانوسشناسی بازدید کردند.
مرکز کنگان نیز با برگزاری برنامههایی نظیر معرفی سرزمین، قصهگویی، شعرخوانی، کارگاه ادبی (دلنوشته)، ساخت قایقهای کاغذی، سفالگری و نمایش فیلم به استقبال روز ملی خلیج فارس رفت.
در مرکز کاکی، ایستگاه فرهنگی ادبی «خلیج فارس خانه ماست» در مدرسه و مرکز فرهنگی برپا شد و شامل فعالیتهایی چون معرفی وقایع، قصهگویی، معرفی کتاب، کاردستی توسط کانونیاران، باشگاه کتابخوانی (مطالعه کتاب «عجیب و عجیبهای ته دریا») و اجرای طرح ادبی «وقتی صدای دریا را میشنوم...» همراه با ساخت کاردستی دریایی با کاغذ رنگی بود.
مرکز عالیشهر نیز در قالب برنامههایی همچون قصهگویی، معرفی سرزمین، نمایش فیلم، نقاشی و روخوانی کتاب، به پاسداشت روز ملی خلیج فارس پرداخت.
در مرکز وحدتیه نیز ویژهبرنامهای با محوریت معرفی خلیج همیشه فارس برگزار شد. در این برنامه، اعضا با مجموعههای تاریخی مرتبط با خلیج فارس آشنا شدند و با فعالیت نقشهخوانی، تاریخچه و موقعیت جغرافیایی این پهنه آبی را بررسی کردند. همچنین کتاب «عجیب و عجیبهای ته دریا» معرفی و بخشهایی از آن خوانده شد. قصهگویی با موضوع دریا و اجرای نقاشیهایی با موضوع خلیج فارس از دیگر فعالیتهای این مرکز بود.
برگزاری این ویژهبرنامهها با هدف تقویت آگاهی، خلاقیت و حس میهندوستی در کودکان و نوجوانان اجرا شدند تا نسل آینده با میراث ارزشمند خلیج همیشه فارس آشناتر شوند و در حفظ آن بکوشند.