به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، علی خواجه نژادیان مدیر کل این کانون به همراه منصور امینی معاون مالی و اداری، در دفتر اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان فارس با امین سینایی مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس استان دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار، علی خواجه نژادیان گزارشی جامع از فعالیتهای کانون در سطح استان ارائه کرد؛ و افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس با ۴۲ مرکز ثابت، ۸ مرکز سیار و ۲۸ هزار عضو فعال، طیف وسیعی از خدمات فرهنگی و آموزشی را به کودکان و نوجوانان ارائه میدهد. این فعالیتها شامل رشتههای هنری مختلف از جمله نقاشی، نمایش خلاق، خوشنویسی و صنایع دستی است. علاوه بر این، کانون در حوزه فرهنگی با برگزاری برنامههای ملی و مناسبتی همچون دهه فجر، ماه رمضان، محرم، اربعین و مراسم درختکاری، به ترویج کنشگری اجتماعی نیز پرداخته است.
وی ادامه داد: کانون پرورش فکری با استفاده از ۸۰ مربی متخصص، مسئولیت ترویج کتابخوانی و شناسایی استعدادهای کودکان و نوجوانان را بر عهده دارد. ما تلاش میکنیم با تدوین فرآیندهای تربیتی هدفمند، استعدادهای این گروه سنی را شکوفا کرده و کتاب را بهعنوان ابزار اصلی توسعه فکری معرفی کنیم. تولید آثار مکتوب در حوزههای مختلف از دیگر اقدامات کانون است که هدف آن تأثیرگذاری بر اندیشههای نسل آینده است.
خواجه نژادیان در ادامه به طرح «کانون یاران» اشاره کرد؛ که بهمنظور تبدیل اعضاء کانون به کنشگران فرهنگی طراحی شده است. در این طرح، اعضای کانون آموختههای خود را در مدارس به اجرا میگذارند؛ و به معرفی کتاب در صفهای مدرسه پرداخته و دیگر دانشآموزان را به عضویت در کانون دعوت میکنند.
وی همچنین به فعالیتهای هنری کانون در طرح ملی نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان اشاره کرد؛ و گفت: کانون در تولید آثار هنری در حوزه سینما نیز نقش فعال دارد. برخی از تولیدات کانون که به مسائل اجتماعی پرداختهاند شامل فیلمهای «زیبا صدایم کن»، انیمیشن «در سایۀ سرو»، فیلم «زیر سایۀ درخت» و انیمیشن «بچه زرنگ» است. این آثار در جشنوارهها جوایز مختلفی کسب کردهاند؛ و به مسائل مهمی چون آسیبهای اجتماعی، مهاجرت و هویت ملی پرداختهاند.
مدیر کل کانون پرورش فکری استان فارس با تأکید بر تأثیرات مثبت برنامههای کانون در ایجاد مصونیت در برابر آسیبهای اجتماعی، افزود: بررسیها نشان داده که دانشآموزانی که دوران کودکی و نوجوانی خود را در این کانون گذراندهاند، به دلیل ویژگیهایی که در این نهاد کسب کردهاند، در عرصههای مختلف زندگی به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند. این افراد با استفاده مؤثر از خلاقیت خود در محیط کار و با پرورش مهارتهای ارتباطی و اخلاقی، تأثیرات مثبتی بر محیط پیرامون خود گذاشتهاند.
در پایان، خواجه نژادیان به تعاملات گذشته کانون و اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس اشاره کرد؛ و گفت: آخرین تعامل ما با اداره کل نوسازی به سالهای ۸۹ و ۹۰ برمیگردد که در آن زمان، از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری، شش مرکز جدید برای کانون احداث و تجهیز شد.
امین سینایی مدیر کل نوسازی و تجهیز مدارس استان نیز در این دیدار با اشاره به آمادگی این اداره برای همکاری بیشتر با کانون گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه ۱۴۰۴، ما آمادهایم به احداث، تجهیز و تکمیل مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کمک کنیم. این همکاری نیازمند ارتباط تنگاتنگ و دوسویه است.
وی در پایان بر لزوم تعامل بیشتر بین دستگاههای مرتبط زیر نظر وزارت آموزش و پرورش از جمله اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس، دانشگاه فرهنگیان و ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تأکید کرد و افزود: در گام اول، کانون پرورش فکری استان باید لیستی از مراکزی که نیاز به تجهیزات و ایزوگام دارند؛ به اداره کل نوسازی اعلام کند. همچنین، در مراحل بعدی، ما به بازدید از مراکز کانون خواهیم پرداخت.