ضرورت چاره‌جویی برای حمایت از تالیف در کانون

نویسنده «باغ کیانوش» ضرورت چاره‌جویی و حتی تشکیل ستاد بحران برای حمایت از تالیف در کانون را یادآور شد و گفت: این نهاد دیر پای موثر فرهنگی باید با هم‌فکری و هم‌راهی کنشگران فرهنگ و ادب در پی چاره برای ادبیات نوجوان باشد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، آیین جشن پرفروش شدن «باغ کیانوش» نوشته علی‌اصغر عزتی‌پاک با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون، عباس محمددینی مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون و نویسنده اثر دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

ستایش قلبی از مدیرعامل کانون

علی‌اصغر عزتی پاک، نویسنده «باغ کیانوش» در این مراسم اظهار داشت: در یکی از آیین‌های «باغ کیانوش» دختری اصرار کرد که به او نصیحتی کنم. بچه‌ها و مربیان را جمع کردم و سخنرانی خود را با ستایش و سپاسگزاری شروع کردم. بر استفاده ازاین دوکلمه تاکید کردم و گفتم که سپاسگزاری در قبال کسانی که کاری انجام می‌دهند، باعث می‌شود که آن‌ها متوجه شوند قدر و اجر کار آن‌ها را می‌دانیم.

او با تشکر از کانون به خاطر توجه ویژه و اهمیتی که به کتاب «باغ کیانوش» داده است؛ عنوان کرد: از حامد علامتی قدردانی می‌کنم که به کانون انرژی آورد. ستایش قلبی خود را نسبت به ایشان ابراز می‌کنم و این قدردانی را وظیفه خود می‌دانم.

ضرورت چاره‌جویی برای حمایت از تالیف در کانون

تالیف یکی از مهم‌ترین رفتارهای میهن دوستانه نویسندگان است

این نویسنده با بیان اینکه مدیرعامل کانون باید روحیه نوجوانانه و با نشاطی داشته باشد و آقای علامتی این ویژگی‌ها را دارد، افزود: «باغ کیانوش» تا سال ۹۴ به فروش  می‌رفت تا این‌که این کتاب با شرایطی جدید احیا شد. از آقایان حمیدرضا شاه‌آبادی معاون تولید پیشین کانون، سیدصادق رضایی مدیرعامل پیشین کانون  و انتشارات کانون تشکر می‌کنم.

عزتی‌پاک تالیف را یکی از مهم‌ترین رفتارهای میهن‌دوستانه نویسندگان دانست و افزود: تضعیف تالیف به معنای از دست دادن فکر، هویت و ایران است. بر نهادها و سازمان‌های فرهنگی است که همکاری کنند تا جریان تالیف کتاب فارسی تقویت شود در غیر این‌صورت ترجمه در حوزه کودک و نوجوان، نسل‌های آتی ما را از خود بیگانه بار خواهد آورد.

ضرورت تشکیل ستاد بحران در کانون با هدف حمایت از تالیف

او با اشاره به این‌که  همه باید دست در دست هم دهیم و جریان تالیف را حمایت کنیم، بیان کرد: معتقدم سازمان‌های حاکمیتی که به دنبال ترویج محتوای ایدئولوژیک هستند هم باید به جریان تالیف کمک کنند وگرنه گوشی برای حرف‌هایشان نخواهند یافت. در ترویج آثار تالیفی کوشا باشیم. این ناگزیری، اضطراری است.

نویسنده «باغ کیانوش» پیشنهاد تشکیل ستاد بحران در کانون را مطرح کرد و افزود: این نهاد دیر پای موثر فرهنگی با هم‌فکری و هم‌راهی کنشگران فرهنگ و ادب در پی چاره برای ادبیات نوجوان باشد و به وظیفه تاریخی خود در این برهه عمل کند.

ضرورت چاره‌جویی برای حمایت از تالیف در کانون

«باغ کیانوش» را، ایران می‌بینم

عزتی‌پاک رمز موفقیت «باغ کیانوش» را صداقت و خلوص دانست و گفت: باغ ایران یکی از مولفه‌های فرهنگی هنری در کشورمان است. با باغ، بخشی از تصویری که از بهشت داریم را به نمایش می‌گذاریم. من به باغ ایرانی توجه کردم کتاب‌هایی که در مورد باغ ایرانی نوشته بود را خواندم.

او ادامه داد: ایرانیان در جاهای  مختلف مثل فرش و زمین باغ را کار می‌کنند و الهامات‌شان را از قرآن و تصاویری که از بهشت دارند، می‌گیرند. باغ نماد دنیای آرمانی، کشور و وجود پرثمر ایرانیان است و من «باغ کیانوش» را ایران می‌بینم.

چاپ بر اساس تقاضا را خواهیم داشت

بر اساس این گزارش، عباس محمد دینی، مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون در این مراسم گفت: پیش از حضور آقای علامتی به عنوان مدیرعامل، شعاری که در کانون وجود داشت که مخاطبان باید برای تهیه کتاب به کانون مراجعه کنند.

مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون ادامه داد: این سیاست تغییر یافت و ما در حال حاضر چند بخش برای توزیع کتاب‌های خود داریم و قرار است در آینده نزدیک چاپ بر اساس تقاضا را هم داشته باشیم.

ضرورت چاره‌جویی برای حمایت از تالیف در کانون

 فروش بیش از ۸۸ هزار نسخه از «باغ کیانوش»

 محمددینی با بیان این‌که ۳۶ هزارعنوان کتاب داریم، اظهار داشت: برای تولید محتواهای جدید بر اساس نیازسنجی کودکان و نوجوانان عمل می‌کنیم. ۶۰ درصد عناوین کتاب‌ها را به سمت نوجوان می‌بریم و بر اساس نیاز و نگاه نوجوان، خود را تغییر می‌دهیم به عنوان مثال در حال مشاهده کتاب‌های کمیک و رمان فانتزی در بین کتاب‌های کانون هستیم.

مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون هم‌چنین خاطرنشان کرد: کتاب «باغ کیانوش» نوشته عزتی پاک، چاپ چهل و چهارم را رد کرده و تاکنون بیش از ۸۸هزار نسخه از آن به فروش رسیده است.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با برپایی سه غرفه در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در سالن شمالی کودک و نوجوان، ناشران عمومی (شبستان)، راهرو ۱۸، غرفه شماره ۵۸۱ و سالن ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) هم‌چنین بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به نشانی book.icfi.ir حضور دارد. 

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha