کد خبر: 356089
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۲
سی‌وهشتمین نشست انجمن شاعران نوجوان با محوریت پاسداشت فردوسی و زبان فارسی برگزار شد

هم‌زمان با بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، سی‌وهشتمین نشست انجمن شاعران نوجوان با حضور اعضا و همراهی باشگاه ادبی سیمرغ در مرکز شماره پنج کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اردبیل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، سی‌وهشتمین نشست انجمن شاعران نوجوان، با حضور اعضای انجمن و جمعی از شاعران باشگاه ادبی سیمرغ، به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و در پاسداشت زبان فارسی برگزار شد.

در آغاز این برنامه که با محوریت شناخت بهتر شاهنامه و بررسی ظرفیت‌های آن در خلق آثار جدید، برگزار شد، مهدیه علیقلی‌زاده کارشناس آفرینش‌های ادبی کانون استان با نگاهی تحلیلی به ساختار و تقسیم‌بندی شاهنامه، به چرایی اهمیت مطالعه این اثر فاخر در دنیای امروز پرداخت. وی در سخنان خود، به چرایی مطالعه و پرداختن به شاهنامه در عصر حاضر اشاره کرد و این اثر حماسی را نه تنها گنجینه‌ای ملی، بلکه منبعی الهام‌بخش برای بازآفرینی و اقتباس ادبی دانست.

سی‌وهشتمین نشست انجمن شاعران نوجوان با محوریت پاسداشت فردوسی و زبان فارسی برگزار شد

علقلیزاده تأکید کرد که شناخت شاهنامه برای شاعران نوجوان، گامی مؤثر در پیوند با ریشه‌های فرهنگی و زبانی ماست.

در ادامه، پری‌ناز ستونه با خوانش بخشی از اشعار شاهنامه، دیدگاه فردوسی را نسبت به رسالت ادبی خود و نقش شاهنامه در حفظ زبان فارسی تبیین کرد.

وی شاهنامه را نماد ایستادگی زبان فارسی در برابر هجمه‌های تاریخی دانست و حضور نوجوانان در این مسیر را بسیار امیدبخش خواند.

اعضای انجمن نیز در ادامه نشست، با انتخاب بخش‌هایی از شاهنامه، به خوانش و تحلیل آن‌ها پرداختند و هر یک برداشت‌های شخصی خود از مضامین حماسی و اخلاقی شاهنامه را با دیگران به اشتراک گذاشتند.

در بخش پایانی، شعر نرجس احمدی، از اعضای نوجوان انجمن، مورد نقد و بررسی قرار گرفت. ستونه در تحلیل این اثر، کشف شاعرانه را یکی از ویژگی‌های برجسته شعر احمدی عنوان کرد و با ارائه نمونه‌هایی از اشعار شاعران معاصر، به شرح و بسط این مفهوم پرداخت.

سی‌وهشتمین نشست انجمن شاعران نوجوان با محوریت پاسداشت فردوسی و زبان فارسی برگزار شد

گفتنی است در همین مناسبت در کارگاه برخط شاهنامه‌خوانی که  برای فصل بهار پیش‌بینی‌ شده است، به معرفی شاهنامه پرداخته شد و اعضای کارگاه به خوانش قسمت‌هایی از شاهنامه که مجموعه‌ای از داستان‌های ملی و تاریخ باستانی پادشاهان قدیم و پهلوانان بزرگ ایران‌زمین است، پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha