به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، گردهمایی مدیران کل کانون منطقه پنج کشور به میزبانی شهر کرمان به تاریخ ۳۱ اردیبهشت در سالن مهر ادارهکل کانون برگزار شد. این نشست با هدف تبادل تجربیات، بررسی برنامههای تابستانی و تقویت هماهنگیهای منطقهای انجام شد و مدیران به بیان دیدگاهها و اقدامات شاخص استان خود پرداختند. در حاشیه این گردهمایی، نشست شورای فرهنگی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان نیز برگزار شد که بهصورت برخط با حضور مربیان و مسئولان مراکز سراسر استان و بهصورت حضوری با کارشناسان و مسئولان مراکز کانون شهر کرمان همراه بود. در این نشست نیز، زهرا موسیپور مشاور امور اجتماعی استاندار کرمان نیز حضور داشت.
اکبر خدادادی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، در آغاز این نشست ضمن خوشآمدگویی به حاضران گفت: هدف از برگزاری این نشست، تبادل تجربیات و بهرهگیری از دیدگاههای ارزشمند مدیران استانهاست. همچنین با توجه به فرارسیدن ایام تابستان، هماهنگیهای لازم برای اجرای برنامههای غنیساز تابستانی در دستور کار قرار دارد. کانون پرورش فکری، تخصصیترین نهاد فرهنگی کشور در حوزه کودک و نوجوان است و نقش مهمی در توسعه فرهنگی نسل آینده دارد. او همچنین به موضوع تشکیل شورای کودک و نوجوان استان کرمان اشاره کرد و از زهرا موسیپور، مشاور استاندار کرمان، درخواست کرد این موضوع را در سطح مدیریت استان پیگیری کند.
زهرا موسیپور، مشاور امور اجتماعی استاندار کرمان، در این گردهمایی با ابراز خرسندی از حضور در این نشست گفت: همه ما با قصهها و ترانههای کودکی خاطره داریم و وظیفه ما تلاش برای پرورش نسلی خردمند و توانمند است. کانون بستری برای شکوفایی دانایی و توانایی کودکان و نوجوانان است.
او با اشاره به تجربه شخصیاش از حضور در کانون بردسیر، افزود: «هنوز هم کانون دوران کودکیام با صندلیهای صورتی در خاطرم زنده است. من به اینکه کانونی بودم افتخار میکنم و خود را مدیون آن میدانم.
موسیپور با تأکید بر لزوم تطبیق فعالیتهای کانون با نسلهای جدید گفت: «شما با نسلهای Z و آلفا سروکار دارید. کانون باید خانه تعامل و گفتوگو باشد. کلاسها باید به اتاقهای گفتوگو تبدیل شوند، چرا که کودک و نوجوان امروز بهدنبال تجربهای لذتبخش و معنادار است.
در ادامه، عالیه قوامی، مدیرکل کانون استان یزد، با اشاره به اهمیت قصهگویی در فرهنگ بومی گفت: از سال ۱۴۰۱ عنصر قصه در ساختار فعالیتهای ما حضوری جدی داشته است. اگر یزد به عنوان میزبان جشنوارههای قصهگویی شناخته شده، دلیل آن نه فقط بناهای خشتی شهر، بلکه مردمان قصهگو و فرهنگدوست آن است. باید تلاش کنیم نسل جدید را با قصهها پیوند بزنیم. باشگاه قصهگویان ایران بزرگترین بانک اطلاعاتی قصه در کشور است و شیوهنامه بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی قصهگویی نیز آماده و به ستاد مرکزی ارسال شده و به زودی ابلاغ خواهد شد.
پروین پشتکوهی، مدیرکل کانون استان هرمزگان، سخنان خود را با قصهای آغاز کرد و گفت: ما در هرمزگان تلاش کردهایم بر اساس شرایط خاص استان، خدمات متناسبی ارائه دهیم. مکانی علمی، فرهنگی و گردشگری در اختیار داریم که در پایان هفتهها، میزبان کودکان و نوجوانان مناطق کمبرخوردار است و تا اذان صبح پذیرای اعضاست. معتقدیم اگر کودکان در فضای کانون تنفس کنند، آینده روشنی خواهند داشت.
مهدی مظهری، مدیرکل کانون استان خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار داشت: شما مربیان و کارکنان کانون، با وجود کمبود منابع، زیبایی میآفرینید. در خراسان جنوبی ۱۲ کتابخانه سیار فعال داریم که بیش از ۱۰۰ روستا را پوشش میدهند. باید نگاه مسئولان و خیرین را بهسوی کانون جلب کنیم تا بتوانیم امکانات بیشتری جذب کرده و پاسخگوی عطش دانشآموزان به کتاب و مطالعه باشیم. فرق ما با دیگر کارکنان این است که کانونیها صرفاً کارمند نیستند، عاشقاند.
این گردهمایی بستری مناسب برای تبادل تجربه، همافزایی و برنامهریزی دقیقتر برای تابستانی پربار برای کودکان و نوجوانان منطقه فراهم کرد.