خلاقیت‌ورزی در اجرای قصه‌های مذهبی، راهکار جذب ‌مخاطب است

خلاقیت‌ورزی و آمیختن تخیل با قصه‌های مذهبی، نقطه آغاز جذب مخاطب است و انتخاب منابع مناسب و بهره‌گیری از شیوه و ابزار قصه‌گویی در همراه‌سازی کودک و نوجوان نقش به‌سزایی دارد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان گیلان، این بخشی از صحبت‌های آسیه‌رحمتی، مدرس، داور و برگزیده جشنواره‌های قصه‌گویی در کارگاه آموزشی «هنر قصه‌گویی مذهبی با رویکرد عاشورا» است.

وی که در بستر فضای مجازی با مربیان و اعضای نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان و جمعی از خانواده‌های علاقه‌مند به هنر قصه‌گویی سخن‌می‌گفت، با تاکید بر ضرورت آمیختن تخلیل و خلاقیت‌ورزی با  قصه‌های مذهبی اظهارکرد: این مهم نقش‌به‌سزایی در جذاب‌سازی و جذب مخاطب کودک نوجوان دارد.

کارشناس فرهنگی و رابط انجمن قصه‌گویی کانون پرورش فکری استان خوزستان در تبیین این سخنان، به نقش و جایگاه قصه‌های با رویکرد دینی و اسلامی پرداخت و تفویت باورها، الهام‌بخشی به مخاطب و انتقال آموزه‌های دینی و مذهبی به مخاطبان، به ویژه کودکان و نوجوانان را رهاورد توجه به قصه‌گویی در این حوزه عنوان‌کرد.

آسیه رحمتی در همین‌حال، به تشریح انواع قصه‌های مذهبی پرداخت و با بیان‌این‌که قصه‌های زندگی پیامبران، امامان، عارفان، صالحان و زهدان و هم‌چنین، قصه‌های مربوط به زندگی گهربار شهیدان، در زمره این طیف از قصه‌ها قرارمی‌گیرند، افزود: قصه‌های اخلاقی و پندآموز و حکایت‌ها و تمثیل‌های برگرفته از کتاب‌های دینی و اسلامی نیز از جمله قصه‌ها با رویکرد مذهبی به‌شمارمی‌روند.

خلاقیت‌ورزی در اجرای قصه‌های مذهبی، راهکار جذب ‌مخاطب است
آسیه رحمتی، مدرس و داور جشنواره‌های قصه‌گویی

مدرس این کارگاه آموزشی در عین‌حال، بر لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای اثربخشی قصه و همراه‌سازی و جذب مخاطب تاکیدداشت و با مهم‌ارزیابی‌کردن انتخاب منابع مناسب در سایه مخاطب‌شناسی و شناخت مطلوب از ذائقه مخاطبان کودک و نوجوان گفت: برای این گروه سنی از مخاطبان، به‌گزینی داستان‌های قابل فهم و هیجان‌انگیز، از اهمیت ویژه‌ای برخورداراست.

او هم‌چنین، استفاده از عنصرهای نمایشی، تغییر لحن و بهره‌گیری از ابزار را راهکاری مناسب برای توفیق در ارایه قصه‌های دینی و مذهبی ارزیابی‌کرد و افزود: تسلط قصه‌گو بر قصه و حس‌آمیزی هم به همراه‌سازی و جذب مخاطب کمک‌می‌کند.

دیگر بخش صحبت‌های این فعال عرصه قصه و قصه‌گویی به تبیین ظرافت‌های حاکم بر قصه‌های دینی و مذهبی اختصاص‌داشت و وی با حساس و شائبه‌برانگیز توصیف‌کردن بعضی مطالب و طرح برخی از موضوع‌ها در اجرای قصه‌های مذهبی توضیح‌داد: وفاداری به اصل داستان در قصه‌های مربوط به زندگی پیامبران و معصومین(ع) اهمیت دارد و در اجرای قصه‌های با محوریت تقویت نگاه دینی می‌توان از تخیل بهره‌مندشد.

او در همین ارتباط به برخی از آثار کلرژوبرت، چون: «دعای موش‌کوچولو» و «درجستجوی خدا» اشاره و با خاطرنشان‌کردن این موضوع که انتقال آموزه‌های دینی در سایه خیال‌ورزی و خلاقیت‌ورزی، نقش اثربخشی در تاثیرگذاری کتاب‌های این نویسنده مسلمان دارد، تصریح‌کرد: لازم‌است یک قصه‌گو و فعال عرصه ادبیات درسایه مطالعه و دانش‌افزایی، از خطوط قرمز و ظرافت‌های هنر قصه‌گویی دینی آگاه‌باشد.

پایان‌بخش کارگاه آموزشی مجازی «هنر قصه‌گویی مذهبی با رویکرد عاشورا» که روز سه‌شنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۴برپاشد، طرح پرسش از سوی شرکت‌کنندگان و پاسخ‌گویی مدرس برنامه‌بود.

خلاقیت‌ورزی در اجرای قصه‌های مذهبی، راهکار جذب ‌مخاطب است
الهام‌کمال‌پور، کارشناس فرهنگی کانون گیلان 

گفتنی‌است، قصه و قصه‌گویی از جمله فعالیت‌های اثربخش و تاثیرگذار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محسوب‌می‌شود و نقش به‌سزایی در انتقال آموزه‌ها در بستر برنامه‌های خلاقانه و کتاب‌محور این نهاد فرهنگی دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha