به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، افتتاحیه اولین دوره تربیت مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور مسئولان ارشد کانون و مربیان جدیدالورود از سراسر کشور (از جمله دنیا رشیدی مربی مسئول مرکز فرهنگی هنری گواور) در مرکز تربیت مربی پردیسان قم آغاز شد. این دوره ۹ روزه، روز سهشنبه ۱۷ تیرماه با حضور نیکزاد (مشاور مدیرعامل کانون)، عزیزیان (مدیرکل آموزش و پژوهش)، خدابنده (معاون آموزشی)، خضری (مدیرکل استان قم) و دیگر مسئولان و مربیان افتتاح گردید. در این مراسم، بر نقش حیاتی مربیان به عنوان "سفیران مهربانی و الگوهای اخلاقی" تاکید شد.
برنامههای آموزشی و کارگاههای تخصصی دوره تربیت مربی شامل کارگاههای عملی و نظری با محوریت فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی و علمی با حضور اساتید برجسته کشوری بود از جمله فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون کشور؛ معرفی فعالیتهای کانون توسط دکتر محمد خیاط زنجانی با تشریح ۶۴ فعالیت کانون در حوزههای مختلف و روشهای انتقال مفاهیم تربیتی به کودکان و نوجوانان و تأکید بر پرورش تفکر نقاد و خلاقیت در مربیان برای هدایت بهتر مخاطبان؛ کارگاه مخاطبشناسی و ارتباط مؤثر که با توجه به اهمیت شناخت مخاطب در عصر حاضر برگزار شد، این کارگاه به بررسی راهکارهای عملی ارتباط با کودکان و نوجوانان بر اساس ویژگیهای روانشناختی و رشدی پرداخت.
در دیگر روزها برنامهریزی فرهنگی توسط دکتر اسداله عظیمپور با تحلیل ساختارهای برنامهریزی در مراکز کانون با تأکید بر نیازهای بومی و ارزشهای فرهنگی بود و نشست نقد فیلم با محوریت اثر «در آغوش درخت» با حضور محسن ربانی (کارشناس رسانه) که این جلسه به بررسی مفاهیم انسانی و اجتماعی فیلم و تقویت مهارتهای نقد در مربیان اختصاص یافت. در ادامه برنامههای آموزشی، کلاس تخصصی «طراحی فضا در مراکز هنریـفرهنگی» با حضور ساغر لطفی نژاد برگزار شد که در این جلسه، شرکتکنندگان با مباحثی همچون اهمیت چیدمان فضا، تأثیر نور، رنگ، فرم و عناصر بصری در فضاهای فرهنگی، نحوهی ساماندهی محیط برای جذب مخاطب کودک و نوجوان، و همچنین نکات کلیدی در طراحی کاربردی و زیباشناسانه مراکز فرهنگی آشنا شدند و همچنان این دورها و برنامهها با حضور اساتید شاخص و ارائه مباحث مختلف و مورد نیاز، تا روزهای پایانی دوره ادامه خواهند داشت.
بازدیدهای فرهنگی و زیارتی از دیگر برنامههایی بود که مورد استقبال مربیان قرار گرفت، همچون زیارت حرم حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران که مربیان در قالب برنامههای معنوی، در این مکانهای مقدس حضور یافتند؛ بازدید از نمایشگاه اندیشه نجات که این نمایشگاه با محوریت مفاهیمی مانند جهاد تبیین، تربیت دینی، و نقش رسانه، فرصتی برای الهامگیری مربیان بود. دیدن از بازار کهنه قم و آشنایی با بافت تاریخی و فرهنگی شهر قم از دیگر برنامهها بود.
از دیگر تمهیدات این بود که برای تسهیل انجام کارهای گروهی نیز، کمیتههای تخصصی و فعال در دوره تشکیل شد: کمیته بهداشت، کمیته فرهنگی، کمیته رسانه و روابط عمومی که اثرات بسیار خوبی را در پی داشت.
این دوره با هدف تقویت مهارتهای تربیتی، فرهنگی، هنری، ادبی، علمی، رسانهای و... مربیان در ابعاد متنوع طراحی شده بود تا آنها برای نقشآفرینی در کانونهای پرورش فکری سراسر کشور، مهارتافزایی و دانشافزایی لازم را داشته باشند.
منیژهالسادات حسینی سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه برگزاری چنین دورههای اثرگذار و هدفمندی را بسیار ارزشمند و با اهمیت دانست و بیان داشت: مربیگری تنها انتقال دانش نیست، بلکه مسئولیت پرورش نسلی است که ارزشهای اخلاقی و ایمانی را در عمل زندگی میکند. این دوره فرصتی بود تا با یادگیری روشهای نوین، رسالت خود را به عنوان سفیران مهربانی بهتر ایفا کنیم. تربیت مربیان خلاق و متعهد، سنگ بنای تحول در نظام فرهنگی کودکان و نوجوانان است. این دورهها با ارائه محتواهای ارزشمند، زمینهساز تحولی ماندگار در مراکز کانون سراسر کشور خواهد بود.