دومین جلسه از سلسله نشست‌های صمیمانه با ادبیات در مرکز فرهنگی هنری شماره یک یزد برگزار شد

این نشست‌ها به همت واحد آفرینش‌های ادبی استان به منظور آشنایی و درک بیشتر لذت ادبیات اعضای باشگاه ادبی سیمرغ و اعضای فعال و اعضای جدید این مرکز از فرایند فعالیت ادبی در کارگاه‌های نوشتن خلاق، داستان و شعر و خوانش متون در مراکز فرهنگی هنری کانون استان برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری استان یزد، دومین نشست روز ۲۳ تیر ۱۴۰۴ در محل مرکز فرهنگی هنری شماره یک یزد با عنوان "یک پیاله شعر یک فنجان داستان" با حضور "محمدرضا آخوندی، معاون فرهنگی کانون استان، مهدی آرایی کارشناس فرهنگی و عالیه سلطانی کارشناس ادبی کانون استان با همراهی صمیمانه نوجوانان علاقمند به ادبیات و اعضای جدید این مرکز برگزار شد.

در این کارگاه محمدرضا آخوندی، معاون فرهنگی کانون استان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره پدر ادبیات کودک و نوجوان "استاد مهدی آذر یزدی" گفت: استاد مهدی آذریزدی خدمات ارزشمندی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان با خلق مجموعه آثار قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب برای چندین نسل کودک و نوجوان داشته و دارد.

وی در ادامه شعر را آخرین سنگر جامانده برای دفاع از ما بودن دانست و در عین حال از شعر به عنوان سرمایه اجتماعی یاد کرد.

آخوندی گفت: باید از خواندن شعرهای خوب شروع کنیم اما قبل از هرچیز باید در مخاطب شور و اشتیاق ایجاد کرد تا از خواندن شعر لذت ببرد. برای شعر خواندن ابتدا لازم است نگاهمان را تربیت کنیم تا جور دیگر ببینیم و این یعنی همه حواسمان باید برای خلق شعر به کار بگیریم.

آخوندی با اشاره به این که شعر، نوعی کشف روابط و تناسب بین اجزای عالم است ادامه داد: به جرات می‌توان گفت در شعر همه موجودات زنده است. در واقع شعر مهارتی است که ما را مجهز می‌کند به بیان بهتر، عالی‌تر و عمیق‌تر عواطف و احساساتمان پی ببریم.

 دومین جلسه از سلسله نشست‌های صمیمانه با ادبیات در مرکز فرهنگی هنری شماره یک یزد برگزار شد

به گفته وی شعر توان ارتباطی ما را به اجزای جهان و دنیای پیرامونمان قوی‌تر می کند. شعر هم‌فاز شدن با انرژی‌های رهایی هستی است.

در ادامه مهدی آرایی کارشناس فرهنگی کانون استان یزد در خصوص تقدس کلمه گفت: در یک باور فلسفی کلمات از ناحیه خداوند صادر شده است و گذاشتن اسامی از عالم بالا انجام شده است. پس می‌توان گفت کلمات دارای انرژی‌های ماورایی هستند و با ادبیات این انرژی نهفته کلمات آزاد می‌شود.

 دومین جلسه از سلسله نشست‌های صمیمانه با ادبیات در مرکز فرهنگی هنری شماره یک یزد برگزار شد

وی با بیان این که وقتی کلمات به لباس شعر و داستان در می‌آیند معجزه‌آسا بر روح و جان انسان تاثیر می‌گذارند، اظهار داشت: کلمات از روزمرگی در می‌آیند و به صورت هنرمندانه ارائه می‌شوند پس مواجهه ما با کلمات باید مودبانه و از باب ادبیات باشد و اگر مودبانه با آن‌ها برخورد کنیم پنهان خود را نشان می‌دهند و می‌شود با آن خلق ادبی داشته باشیم.

گفتنی است، سلسله نشست‌های صمیمانه با ادبیات در تابستان ۱۴۰۴ در مراکز فرهنگی هنری کانون استان یزد، ادامه خواهد داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha