کد خبر: 361285
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
انجمن «قلم پینوس»؛ پناهگاه واژه‌ها و خیال

جایی که واژه‌ها بال می‌گشایند و معنا جاری می‌شود.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان، گاهی سفرها ساده شکل می‌گیرند؛ مانند نوشتن یک جمله‌ی ساده روی کاغذ، و گاهی خطوط تلفن و اینترنت، دیدارها و سفرها را مهیاتر و ساده‌تر می‌کنند. سفر از مشهد به سنندج، از تبریز تا کامیاران، و از اوج دالاهو تا آبیدر، همگی گواهی‌اند بر علاقه‌ی مشترک اهل قلم به شعر و داستان. در میان هیاهوی جهان، جایی هست برای نفس کشیدنِ شعر، برای به پرواز درآمدنِ خیال و برای گرمای دیدار کسانی که عشق را به زبانِ شعر و داستان می‌فهمند. اینجا، «انجمن» است؛ پناهگاهی برای اعضای اهل قلم، جایی که واژه‌ها بال می‌گشایند و معنا در قالبِ آهنگ کلمات جاری می‌شود. این انجمن، با نام «قلم پینوس»، فرصتی است برای خلق و تبادل تجربه‌های ادبی.

در این نشست، شاعران و داستان‌پردازان اهل قلم گرد هم آمدند تا درباره ماهیت زبان شاعرانه گفتگو کنند؛ زبانی که نه تنها روایت می‌کند بلکه احساس می‌آفریند، رنگ و بو و تصویر می‌پردازد و دنیای درونی نویسنده را همچون نقوش زنده پیش چشم مخاطب می‌گشاید. حاضرین با تفاوت‌های زبان شاعرانه و زبان معمولی، توانایی آن در ایجاد ریتم، موسیقی و تصاویر بی‌مانند و ظرفیت بی‌پایان تخیل در خلق واقعیت‌های رویایی آشنا شدند.

انجمن «قلم پینوس»؛ پناهگاه واژه‌ها و خیال

میهمان ویژه‌ی این انجمن، حسین دهلوی از تهران، شاعر نام‌آشنای غزل بود که با اشعار خود فضا را آکنده از عشق و احساس کرد. او در سخنان خود به اهمیت انجمن‌ها و ضرورت توسعه آنها در استان‌ها اشاره کرد و گفت: «تمام اهتمام ما باید برای برپایی انجمن‌ها باشد تا همه بدانند انجمن داریم و اهل قلم در کنار هم هستند.» حسین دهلوی همچنین بر اهمیت تخیل در ساخت زبان شاعرانه تأکید کرد و بیان داشت که زبان صرفاً برای روایت ساده‌ی داستان نیست بلکه ابزاری است برای آشکار کردن دنیای درونی نویسنده و شخصیت‌های داستان. او افزود: «موسیقی درونی متن همراه با نازکی خیال و توصیف‌های به‌جا ما را به سفرهایی می‌برد که هرگز نمی‌خواهیم به دنیای عادی بازگردیم.»

در ادامه، حمیدرضا گوهری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کردستان، ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان، بر نقش مؤثر انجمن‌ها در تربیت ادبی و اخلاقی اعضا تأکید کرد و از اعضا خواست همواره به شعر و داستان‌سرایی ادامه دهند تا ادبیات کشور با وجود قلم آنها غنی و پرنور شود.

انجمن «قلم پینوس»؛ پناهگاه واژه‌ها و خیال

نگین صدری‌زاده، نویسنده و پژوهشگر ادبی، نیز با یادآوری اهمیت استمرار انجمن‌ها، بر لزوم توجه همزمان به کمیت و کیفیت فعالیت‌های ادبی اعضا تأکید کرد.

برپایی این انجمن ادبی در شهرستان کامیاران، با همت واحد آفرینش‌های ادبی و انفورماتیک استان کردستان و مربیان و اعضای فعال ادبی، همراه با اجرای موسیقی توسط اعضا، فضایی دلنشین و الهام‌بخش برای حاضرین فراهم آورد.

انجمن «قلم پینوس» با ایجاد بستری برای تبادل تجربه‌های ادبی و پرورش خلاقیت، بار دیگر نشان داد که ادبیات، همچنان زنده و پویاتر از همیشه، در دل جامعه جاری است.

به قلم هاجر صفابخش

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha