مربیان کانون رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی را مطالعه کنند

دبیرجبهه انقلاب اسلامی استان همدان با تأکید بر مطالعه رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی به مربیان کانون گفت: راهکار تغییر جامعه، تغییر از خود و خودسازی است و مربیان کانون به عنوان باغبان و میدان‌دار باید تغییر را از خود شروع کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، دوره آموزشی استانی امر به معروف و نهی از منکر با رویکر زیست عفیفانه و خانواده متعالی با حضور مدیرکل، کارشناسان و مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان به صورت حضوری و برخط به مدت 6 ساعت برگزار شد.

مدرس این دوره حجت الاسلام محمد عسگری، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان همدان بود که با طرح سوال آیا از شرایط موجود در جامعه راضی هستید؟ مبحث خود را شروع کرد و در ادامه مربیان به بیان دیدگاه‌ها و مطالب خود پرداختند.

مربیان کانون رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی را مطالعه کنند

عسگری با بیان اینکه برای حل مشکلات موجود چه کسی باید راهکار بدهد؟ گفت: امروز راهکارهای تغییر به مردم دو صورت مطرح می‌شود، راهکار الگوی ابرمرد و دیگری هضم شدن در نظم جهانی.

وی راهکار مهم را شروع تغییر از خود و خودسازی عنوان کرد و افزود: افراد بزرگی چون آیت الله بهجت و حضرت امام (ره) از تغییر خود شروع کردند و وقتی خودشان به یک آرامش درونی رسیدند محیط اطراف آنها شروع به اصلاح و تغییر کرد و طبق آیه قرآن «انَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ» یعنی خداوند سرنوشت هیچ قوم( و ملّتی) را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند!

مربیان کانون رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی را مطالعه کنند

دبیر جبهه انقلاب فرهنگی استان همدان با اشاره به اینکه وقتی فردی در قله است اطرافیانش هم به سمت قله حرکت می‌کنند، بیان کرد: نمونه بارز آن گاندی است و وقتی علت انقلاب را از او می‌پرسیدند انقلاب خود را برگرفته از نهضت عاشورای امام حسین (ع) می‌داند.

وی قدم اول را توبه و ترک عادت بیان کرد و ادامه داد: شما به عنوان مربی در مراکز کانون اگر بخواهید در کودک و نوجوانی رشد ایجاد کنید باید قدرت غلبه بر عادت‌ها را به او یاد بدهید.

عسگری به نقش منجی به عنوان ایجادکننده تحول اشاره و تصریح کرد: مربیان کانون امام جامعه خود و مخاطبان خود هستند، باغبان و میدان‌دار و جهت‌دهنده بوده که آینده را رقم می‌زنند پس باید تغییر را از خود شروع کنند.

وی با معرفی کتاب طرح کلی آن را یک کتاب جامع معرفی کرد و گفت: تغییر و تحول درونی باعث تغییر اجتماعی خواهد شد.

مربیان کانون رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی را مطالعه کنند

این استاد دوره آموزشی مهم‌ترین تفاوت انسان و حیوان را اختیار انسان عنوان و خاطرنشان کرد: اختیار در انسان باعث اراده شده و هر چیزی که اختیار را از انسان سلب کند او را به سمت حیوانی بودن سوق می‌دهد پس یادمان باشد که فرزندان و مخاطب کودک و نوجوان خود را اجبار نکنیم.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نمی‌خواهد اجبار ایجاد کند زیرا باعث تنزل جامعه انسانی می‌شود بلکه می‌خواهد ما را رشد دهد، گفت: چرا مردم به سمت این فریضه مهم نمی‌روند؟ زیرا باورش ندارند و این امر مهم برای مردم خوب تفهیم نشده است.

عسگری افزود: جامعه به 3 ایمان برای تحول و حرکت نیاز دارد، ایمان به هدف، ایمان به مسیر و ایمان به خود.

وی به تشریح مفهوم آزادی در جامعه پرداخت و در پایان این مبحث خود به موضوع مهم قانون رسید و خاطرنشان کرد: تنها خداست که می‌تواند قانون را وضع کند زیرا عالم، حکیم، دلسوز و ... است اما این قانون ضمانت اجرا می‌خواهد، نظارت و ناظر بیرونی می‌خواهد که البته گاهی این ناظر بیرونی دچار لغزش می‌شود و برای جلوگیری از این موضوع اسلام یک شیوه نظارتی دیگر هم مطرح کرده به عنوان ناظر درونی یا همان تقوا.

مربیان کانون رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی را مطالعه کنند

دبیر جبهه مقاومت انقلاب اسلامی افزود: هر چیزی که تقو را تقویت کند عقلی است و البته یک نظارت بیرونی هم است که جنسش متفاوت بوده و آن هم نظارت همه بر همه است یعنی همه به هم تذکر می‌دهند و مراقب هم هستند که به این امر به معروف و نهی از منکر می‌گویند و این ضامن آزادی است.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر موجب الفت و محبت مومنین نسبت به هم می‌شود، گفت: این فریضه دارای مراتب قلبی، لسانی و عملی است و مرتبه قلبی باید در همه وجود داشته باشد و این واجب است.

عسگری با اشاره به اینکه مرتبه لسانی را کسی دوست ندارد زیرا ما مفهوم معروف و منکر را خوب درک نکرده‌ایم، خاطرنشان کرد:  مرتبه عملی بر عهده همه مردم است اما اجرای حد بر عهده حکومت است پس باید مفهوم امر به معروف و نهی از منکر عملی را خوب بدانیم.

مربیان کانون رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی را مطالعه کنند

وی در ادامه به حفظ حریم به صورت درونی (حیا) و بیرونی (حجاب) اشاره و اظهار کرد: ما بینش(فکر)، گرایش (علاقه) و کنش (عمل) داریم که هر سه مورد بر هم اثر می‌گذارند، با تغییر رفتار بینش هم عوض می‌شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما انسان‌هایک چرخه داریم که در آن قرار گرفته‌ایم، افزود: انسان در این چرخه باید بین حق و تکلیف فردی، اجتماعی و خانوادگی خود تعادل ایجاد کند و اگر فردی این تعادل را حفظ کرد موفق است و تنها چراغ راه ایجاد این تعادل قران است.

وی در پایان این دوره آموزشی از مربیان کانون خواست که رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن که سلسله جلسات رهبر معظم انقلاب، با موضوع اندیشه اسلامی در قرآن در ماه رمضان سال ۱۳۵۳ است، را مطالعه کنند.

مربیان کانون رساله حقوق امام سجاد (ع) و کتاب طرح کلی را مطالعه کنند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha