ائتلاف‌سازی فرهنگی برای زنده‌نگاه‌داشتن قصه‌گویی در کهگیلویه و بویراحمد

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کهگیلویه و بویراحمد، در حرکتی نوآورانه و جمع‌گرا، از آغاز به‌کار طرح «هم‌قصه» با هدف ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ قصه‌گویی در سطح جامعه خبر داد. این طرح بر پایه همکاری و هم‌افزایی گسترده میان نهادهای دولتی، فرهنگی و بخش خصوصی استان طراحی شده است.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کهگیلویه وبویراحمد سلیمان شهبازی، مدیرکل کانون استان، با اعلام این خبر گفت:طرح "هم‌قصه" فراخوانی عمومی برای پیوند تمام دست‌های فرهنگی استان است. ما معتقدیم قصه، ریشه در فرهنگ اصیل ما دارد و می‌تواند محملی قدرتمند برای انتقال مفاهیم انسانی، اخلاقی و اجتماعی به نسل جدید باشد. هدف ما تنها اجرای برنامه در کانون نیست، بلکه هم‌قصه شدن با تمام جامعه است.

وی افزود: این طرح با مشارکت نهادهای متعددی از جمله آموزش و پرورش (برای ورود قصه به مدارس)، فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری (برای تولید و حمایت محتوایی)، کتابخانه‌های عمومی (به عنوان پایگاه‌های محلی)، بهزیستی (برای گسترش در مراکز تحت پوشش)، صدا و سیمای مرکز استان (برای پخش برنامه‌ها و ترویج عمومی)، سازمان تبلیغات اسلامی، امور اجتماعی استانداری، شهرداریها (برای استفاده از فضاهای شهری) و همچنین شرکت‌ها و موسسات خصوصی (به عنوان حامیان و مشارکت‌کنندگان) اجرا خواهد شد.

شهبازی در توضیح اجرایی طرح افزود: برنامه‌ریزی ما مبتنی بر اجرای مشترک، آموزش مربیان و داوطلبان در سراسر استان، برگزاری جشنواره‌های قصه‌گویی محلی و استانی، تولید محتوای چندرسانه‌ای (پادکست، کلیپ) و ایجاد شبکه‌ای از قصه‌گویان بومی است. نقطه قوت «هم‌قصه»، شکستن دیوارهای سازمانی و ایجاد گفتمان واحد حول محور قصه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد:قصه، زبان مشترک همه انسان‌هاست. با «هم‌قصه» می‌خواهیم این زبان را در خانواده‌ها، کوچه‌ها، مدارس و پارک‌های کهگیلویه و بویراحمد زنده و جاری کنیم. این طرح، فصل نوینی در فعالیت‌های فرهنگی استان با محوریت کودکان و نوجوانان خواهد بود.

گفتنی است طرح «هم‌قصه» با رویکرد مشارکت حداکثری، الگویی نوین برای برنامه‌ریزی فرهنگی در سطح استان محسوب شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha