قصه‌گویی هنری الهی و ریشه‌دار در قرآن کریم است

مدیرعامل مؤسسه فرهنگی‌هنری معراج اندیشه گل‌گهر سیرجان با اشاره به جایگاه قصه در آموزه‌های قرآنی گفت: اگر معلمی شغل پیامبران است، قصه‌گویی هنری الهی است که خداوند خود آغازگر و بزرگ‌ترین راوی آن بوده است.

به گزارش روابط‌عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، محمدجواد فریدونی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی‌هنری معراج اندیشه گل‌گهر سیرجان، در آیین اختتامیه بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی استان کرمان که با میزبانی شهرستان سیرجان برگزار شد، بر اهمیت و ریشه‌دار بودن هنر قصه‌گویی در معارف دینی و فرهنگی تأکید کرد.

او با بیان اینکه مفهوم قصه‌گویی به‌طور مکرر در قرآن کریم مورد توجه قرار گرفته است، افزود: خداوند در آیات متعددی از قرآن به قصه اشاره کرده و آن را بستری برای عبرت‌آموزی، تفکر و بیان حقیقت معرفی می‌کند؛ تا جایی که در قرآن آمده است «در این قصه‌ها برای اهل اندیشه عبرت است» و «این قصه‌ها، قصه‌های حق هستند».

فریدونی با اشاره به کاربرد نمادها و شخصیت‌های حیوانی در قصه‌های قرآنی گفت: برخلاف تصور رایج که قصه‌های حیوانات را محدود به آثاری چون کلیله و دمنه یا گلستان می‌دانیم، نخستین کسی که از این شیوه روایت بهره برده، خداوند متعال است؛ چرا که در قرآن از حیواناتی چون زنبور عسل، مورچه، عنکبوت، مگس، ملخ، هدهد و دیگر موجودات به‌عنوان عناصر قصه و پیام‌آور مفاهیم عمیق انسانی یاد شده است.

مدیرعامل مؤسسه معراج اندیشه با خطاب قرار دادن قصه‌گویان حاضر در جشنواره تصریح کرد: کاری که شما انجام می‌دهید، کاری خدایی است و ثمره تلاش‌های صورت‌گرفته در این جشنواره باید به جدی‌تر شدن قصه‌گویی در خانواده‌ها، به‌ویژه در میان مادران و پدران منجر شود.

او با تأکید بر نقش قصه‌گویی در تربیت نسل آینده افزود: قصه‌گویی نباید به سه روز جشنواره محدود شود، بلکه باید در تمام طول سال و در همه خانه‌ها جریان داشته باشد؛ همان‌گونه که لالایی و روایت‌های شفاهی بخشی از هویت فرهنگی ما بوده‌اند و امروز جای آن‌ها در زندگی روزمره خانواده‌ها خالی است.

فریدونی در پایان با قدردانی از اکبر خدادادی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، همکاران کانون در استان و شهرستان سیرجان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، مجموعه گل‌گهر و کارکنان مؤسسه معراج اندیشه، ابراز امیدواری کرد برگزیدگان این جشنواره نمایندگان شایسته‌ای برای استان کرمان در مرحله ملی باشند و سیرجان بار دیگر میزبان رویدادهای فرهنگی در سطح کشور باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha