به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، هیئت داوران این جشنواره متشکل از مهدی آرایی، پرستو وحیدی و مریم مهدوی در بیانیه خود در بخش قصهگویان آزاد «اسماعیل ذبیحی» از استان مازندران با قصه «دزد و حاکم» و «معصومه محمدی» از استان کرمانشاه با قصه «پاسداران کعبه» را به عنوان برگزیده اعلام کرد.
همچنین هیئت داوری در بخش مربیان کانون «پریسا مهندس» از استان چهار محال و بختیاری با قصه «گربهها و خروسها»، «وحید خسروی» با قصه «فرنگیس» و «خیام احمدی» با قصه «ملوچک و خواب شیرین» هر دو از استان کرمانشاه را انتخاب کرد.
بر همین اساس در بخش راهیافتگان به مرحله منطقهای «سیده فاطمه رضایی» از استان قزوین با قصه «چوچک بابا» و «یوسف حامدی کیا» از استان قم با قصه «موش موشک دانا» برگزیده شدند.
در عین حال، در بخش برگزیدگان پیشین، «آسیه رحمتی» از استان خوزستان با قصه «پرچم دار» و «شعله ایل بیگی پور» از استان چهار محال و بختیاری با قصه «پسران فریدون» به جشنواره نهایی قصهگویی راه خواهند یافت.
رضا موزونی مدیر کانون استان کرمانشاه دبیر اجرایی منطقه یک شانزدهمین جشنواره قصهگویی کرمانشاه در این مراسم، هدف از برگزاری جشنواره های قصه گویی را تثبیت قصهگویی به عنوان یک سنت ایرانی در بین خانوادهها عنوان کرد و اظهار داشت: قصههای ایرانی و اسلامی ما به عنوان سدی نفوذ ناپذیر در برابر هجمهها است و فرصت تلطیف عواطف را به بچهها میدهد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این جشنواره علاوه بر آموزش و ارتقای تکنیکهای قصهگویی موجی از فعالیت قصهگویی را در سطح جامعه ایجاد کند.
بر اساس این گزارش هیئت داوران در بخش اول بیانیه خود از سیاستگزاران ارشد جشنواره و مدیران استانی کانون خواستند که بخش رقابتی جشنواره، ظرفیتهای آموزش و تبادل تجربه قصه گویان را تحتالشعاع قرار ندهد.
هیئت داوران همچنین در بخش دیگری از بیانیه خود در پیشنهادی از بخش ستادی جشنواره خواستند با توجه به تفاوتهای مأموریتی، قصهگویان، قصه گویان آزاد در بخش منطقهای و پیشین با مربیان کانون مقایسه نشوند.
در بخش دیگری از این بیانیه هیئت داوران شش پیشنهاد را برای قصه گویان داشتند که در این پیشنهادها از قصهگوها خواستند نگاهی دقیق و خلاقانه جهت انتخاب مقدمه، فضاسازی متناسب با محتوای و تدبیر در جمعبندی و اتمام قصه داشته باشند تا بتواند به مانایی قصه در ذهن مخاطب کمک کند.
انتخاب پوشش متناسب با قصه و عدم استفاده از وسایلی که مانع تمرکز مخاطب میشود دیگر پیشنهاد هیئت داوران به قصهگویان بود.
دیگر پیشنهاد هیئت داوران در استفاده از موسیقی و جلوههای ویژهی صوتی بود که از قصه گویان خواسته شد از استفاده تزئینی آن در قصه پرهیز کنند و اگر الزامی در جهت استفادهی آن داشتند میبایست با طراحی و تدبیر هنرمندانه در لحظهی اجرا توسط خود قصه گو انجام شود.
گفتنی است پخش نماهنگ، اجرای قصه گویی، اجرای نمایش داستان آفرینش و پخش فیلم مستند «عمو ابراهیم» (یکی از قصه گویان قدیمی کرمانشاه که در جشنواره سالهای گذشته قصهگویی در بخش آزاد شرکت کرده بود) از جمله برنامههای این مراسم به شمار میرود.
در جشنواره قصهگویی منطقه یک کرمانشاه 38 قصهگو از 8 استان قم، مازندران، قزوین، آذربایجان شرقی، خوزستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری قصهگویی کردند.