کودکان با شنیدن قصه‌های رضوی مفاهیم اسلامی را بهتر درک می‌کنند

چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی رضوی 23 و 24 شهریور ماه هم زمان با دهه کرامت به میزبانی کانون استان اصفهان برگزار خواهد شد

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سرگئی جنت مارکوس سال گذشته یکی از قصه‌گویانی بود که در سومین جشنواره قصه‌گویی رضوی شرکت کرده بود و در آن جشنواره سرگذشت امام رضا علیه‌السلام را در قالب قصه‌ای دو بخشی برای مخاطبان روایت کرد.
وی در آستانه برگزاری چهارمین دوره این جشنواره در گفت‌و‌گویی تاکید کرد که برگزاری چنین جشنواره‌‌هایی بسیار مهم است چرا که در آن هم کودکان قصه‌گو حضور دارند و هم بیشتر مخاطبان آن را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.
این شاعر و روزنامه‌نگار روس با بیان این‌که قصه‌گویی به دو نوع حرفه‌‌ای و غیر حرفه‌ای تقسیم می‌شود اضافه کرد: قصه‌گویان حرفه‌ای کسانی هستند که اصالت و فرهنگ ارزشمند قصه را حفظ می‌کنند.
مارکوس که به‌همراه همسر خود در رادیو نیز به قصه‌گویی می‌پردازد و داستان صحابه پیامبر اکرم(ص) و قصه‌های قرآنی را برای مخاطبان رادیو در کشور خود بازگو می‌کند در ادامه گفت که کودکان قصه‌گو در این جشنواره‌ها هم با قصه‌گویی حرفه‌ای آشنا می‌شوند و هم مفاهیم را از این راه بهتر درک می‌کنند.
وی به اسلام‌آوردن حضرت علی(علیه‌السلام) به عنوان اولین مردی که در جوانی به دعوت پیامبر پاسخ می‌دهد اشاره کرد و گفت: این حقیقت تکان‌دهنده‌ای است که آدم‌های بزرگ‌سال سخت‌تر اسلام را پذیرفتند ولی جوانان و کودکان حقایق را بهتر می‌پذیرند.
این روزنامه‌نگار روس در قصه‌ی خود - که سال 1391 در ساری بیان کرد - امام رضا (علیه‌السلام) را ندایی دانست که از مشهد برمی‌خیزد و از همه‌ی زنده‌ها زنده‌تر است.
مارکوس در بخش دیگری از قصه‌ی خود گفت: «من این جا می‌آیم به محل آرامگاه امام، به نزد امام رضا می‌آیم. اشک می‌ریزم همانند شما. با گریه پاک می‌شوم. همانند رفتن به سوی گهواره، به آرامگاه می‌آیم. نورانیان نمی‌خوابند. او به درگاه خدا دعا می‌کند برای من و تو. در برابر چنین معجزه‌ای سر فرود آر.»
سرگئی جنت مارکوس علاوه بر نگارش مقاله‌هایی در باره‌ی دین اسلام و فرهنگ در نشریات و روزنامه‌های روسیه، تلاش می‌کند تا شعرهای بزرگ‌سال را به صورت منظوم برای کودکان کشور خود بازآفرینی کند.
وی یادآور شد در این راه الگوی او همان الگوهای فلسفی و دینی ایران است.
مارکوس توضیح داد در روسیه اقوام مختلفی به زبان‌های گوناگون سخن می‌گویند و در بین آنان مسلمانان زیادی وجود دارد ولی همه آن‌ها با زبان روسی آشنا هستند و من هم با همین زبان مجموعه‌های متعددی از شعر برای کودکان 3 تا 5 سال، 5 تا 10 سال و 10 تا 15 سال سروده‌ام که برخی از آن‌ها منتشر شده و برخی دیگر در دست چاپ است.
بر اساس این گزارش سه دوره‌ی نخست جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی رضوی طی سال‌های 1389 تا 1391 توسط کانون استان مازندران برگزار شد ولی میزبانی چهارمین دوره آن به کانون استان اصفهان واگذار شده است.
 
شایان ذکر است چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی رضوی در چهارچوب یازدهمین دوره‌ی جشنواره بین‌المللی امام رضا(علیه‌السلام) با هدف اشاعه‌ و ترویج فرهنگ و معارف رضوی، افزایش شناخت مخاطبان نسبت به سیره‌ی عملی امام رضا(ع) به واسطه‌ی قصه‌گویی، ارتقای قصه‌گویان و دستیابی به روش‌های جذاب در زمینه‌ی قصه‌گویی مذهبی و شناسایی متون مناسب برای قصه‌گویی رضوی به میزبانی کانون استان اصفهان 23 و 24 شهریور ماه برگزار خواهد شد.
جوایز برگزیدگان جشنواره‌:
· در بخش مربیان: لوح تقدیر + تندیس جشنواره + بسته‌ی فرهنگی + کمک‌هزینه‌ی سفر زیارتیبه مبلغ 000/400 تومان
· در بخش آزاد: لوح تقدیر + تندیس جشنواره + بسته‌ی فرهنگی + کمک‌هزینه‌ی سفر زیارتیبه مبلغ 000/400 تومان
·در بخش نوجوانان : لوح تقدیر + تندیس جشنواره + بسته‌ی فرهنگی + کمک‌هزینه‌ی سفر زیارتیبه مبلغ 000/300 تومان
· در بخش بین‌الملل: (با هماهنگی امور بین‌الملل تقدیر به عمل می‌آید) لوح تقدیر + تندیس جشنواره + بسته‌ی فرهنگی + کمک‌هزینه‌ی ایاب و ذهاب و اسکان
محورهای موضوعی جشنواره:
مراحل مختلف زندگی امام رضا(ع) ·
شخصیت علمی، مذهبی، اجتماعی، سیاسی امام رضا(ع) ·
معجزات امام رضا(ع) ·
خاطرات زیارت و آداب مربوط به آن با توجه به شرایط فرهنگی مناطق مختلف کشور ·
جایگاه امام رضا(ع) در فرهنگ ایرانیان ·
حرکت تاریخی امام رضا(ع) از مدینه به طرف ایران ·
خانواده و وابستگان امام رضا(ع) ·
روایت عاشورا در سیرهی امام رضا(ع) ·
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت شیوه نامه اینجا را کلیک کنید.