به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، زینب چمانی مسئول کانون شوش با اعلام این خبر گفت: نوجوانان شوشی کتاب «راز باغ متروک» کاری از محمود برآبادی را در کانون شهرستان شوش نقد کردند.
در این جلسه نقد، نوجوانان شرکت کننده با اعلام این که نقش شخصیتها در این داستان متفاوت هستند به نقش آقای گیتیفروز اشاره کردند که خیلی پررنگ نیست و در عوض نقش جلیل از شخصیتهای پر رنگ این رمان است.
نوجوانان شرکت کننده تفاوتهای شخصیتها را در این رمان به علت شرایط پیش آمده در داستان معرفی کردند و از دیدگاه خود این امر را طبیعی دانستند.
زبان شخصیتها دیگر موضوعی بود که در این جلسه نقد، به آن اشاره شد و بچهها با اعلام این که زبان شخصیتها با هم متفاوت بوده است؛ زبان آنها را چیزی بین زبان محاورهای و کتابی معرفی کردند.
همچنین در این جلسه نقد کودکان به اشاره های نویسنده به فرهنگ و آداب و رسوم منطقه ای که داستان در آن اتفاق افتاده است اشاره کردند و نشانههای چون قالیبافی زنان روستایی، بازیهای بچهها و نذری که مادری کرده تا اگر پسرش زنده بماند، هموزن موهای سر او که تا هفت سالگی کوتاه نشده، طلا نذر امامزاده روستایشان کن را از این نمونه عنوان کردند که نویسنده را در انتقال این مفاهیم موفق دانستند.
بچهها با اشاره به این که داستان این رمان در روستای حکیم آباد میگذرد گفتند: اعضا، اسامی و فضای داستان را کمی قدیمی و مربوط به سالیان پیش احساس کردند که البته با محتوای داستان هماهنگی لازم را دارد.
از نظر اعضا شرکت کنندگان در جلسه، این کتاب با توجه به اسم جالب و جذاب خود «راز باغ متروک»، در محتوا نتوانسته روند راز آلود و فضایی متناسب را به کار ببرد.
نوجوانان با بیان این که مخاطب با دیدن تصویر روی جلد و اسم کتاب، انتظار هیجان و ماجراهای بیشتری را در داستان دارد افزودند: شخصیت اصلی داستان میتوانست جذابیت بیشتری داشته باشد و در برابر اتفاقات داستان تصمیمات و عکسالعمل های قاطعتر و بیشتری را از خود نشان دهد.
شرکت کنندگان در این جلسه نقد در پایان عقیده داشتند که داستان این رمان میتواند ادامه داشته باشد به طوری که خواننده انتظار جلد دوم این رمان را در خود احساس میکند.
گفتنی است کتاب «راز باغ متروک» نوشته محمود برآبادی یکی از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 1391 است که برای گروه سنی «د» و «ه» (راهنمایی و دبیرستان) در 100 صفحه در شمارگان 10 هزار نسخه با قیمت 2300 تومان منتشر شده است.
«راز باغ متروک» داستان معلمی است که به تازگی به روستایی به نام حکیمآباد رفته است. او به دنبال ردی از پدربزرگش، به گلتپه، روستای مجاور حکیمآباد میرود تا شاید نشانهای از او بیابد. از سوی دیگر، چهار دانشآموز مدرسه که درباره وجه تسمیه یا علت نامگذاری روستا تحقیق میکنند، با راهنمایی «بابا مراد» پیرترین مرد روستا به باغ متروک حکیم میروند تا صندوقچه با ارزشی را که حکیم داشته، بیابند. سرانجام پس از ماجراهای زیاد، بچهها موفق به کشف آن صندوقچه میشوند و پس از باز کردن آن، معلوم میشود که حکیم، پدربزرگ آن آقا معلم بوده و سالها پیش هم فوت شده و...