به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، زهرا صبری در دو مرحله داوری 65 اثر راه یافته به مرحله اول و 11 نمایش منتخب شرکت داده شده در جشنواره کشوری را برعهده داشته است و به همین دلیل بسیاری از آثار شاخص این رویداد هنری را دیده است.
وی در پایان مراسم اهدای جوایز جشنواره در مجتمع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساری که روز 8 مهر 1395 برگزار شد، تصریح کرد: من به خاطر سابقهام در داوری و بازبینی کارهای عروسکی دانشجویی، بینالمللی و حتی کارهای خارج از ایران، بهواقع آیندهی درخشانی در گروههای کانون دیدم به شرطی که با مقاومت، ادامه بدهند و گرفتن یا نگرفتن جایزه خط پایانی بر کار آنها نباشد.
این نویسنده و کارگردان باسابقه نمایشهای عروسکی ادامه داد: آثار مرحله کشوری هم بدون هیچ تعارفی بسیار خوب بود به نحوی که میتوانستیم انتخابهای دیگری هم داشته باشیم ولی به دلیل محدودیت در انتخاب، تنها 11 اثر توانستند به جشنواره راه پیدا کنند.
وی برای توصیف ویژگی جشنواره به عضویت خود در سالهای کودکی در یکی از کتابخانههای کانون اشاره کرد و گفت: سالها پیش عضو کتابخانه کانون بودم و از آن کتاب میگرفتم زمانی رابطهام با کانون قطع شد که کتاب از کانون گرفتم و پس ندادم!
صبری اضافه کرد: کانون اسمش روی خودش هست. اینجا دانشگاه نیست، جشنوارهی سراسری نیست، جشنوارهی یونیما نیست، با کانون همه ما یاد خانه میافتیم: «کانون گرم خانواده». به نظرم این اسم به درستی انتخاب شده است چراکه کانون پرورش فکری، فکر را پرورش میدهد و برای من به لحاظ ذهنی وصل به خانه است و به خانهها و محلههای مختلف راه پیدا میکند.
برنده جایزه خلاقیت فستیوال تئاتر عروسکی ورشو در کشور لهستان، ادامه داد: بچهها از سن کودکی عضو مراکز کانون شده و از سن 17 سالگی به بعد نیز به عنوان عضو ارشد شناخته میشوند این یعنی کانون ریشهی درستی در روح و نهان کسی که میخواهد هنرها را ادامه بدهد، دوانیده است. فکر میکنم این بهترین راهی است که میتوانیم روی بچهها سرمایهگذاری کنیم تا محصول آن ریشهی درست را بچینیم.
ارایه آموزش و مشاوره به نوجوانان شرکتکننده در جشنواره پیشنهاد داور این رویداد هنری بود و او در اینباره تصریح کرد: این بچهها (حتی گروههایی که بالا نیامدند) نیاز به راهنمایی دارند. مربیان کانون بسیار زحمت کشیدند و بچهها را به این مرحله رساندند اگر به این نوجوانان مشاوره داده شود دنیایشان بزرگتر خواهد شد. در همین جشنواره یکی از کارها که بسیار خوش تصویر بود، جایزه نگرفت و بچهها مغموم بودند ولی آنها نمیدانند چرا اثرشان برگزیده نشد.
وی به مربیان و اعضای کانون توصیه کرد بیشتر برای پیدا کردن متنهای جدید و مناسب تلاش کنند. انتخاب یک متن و ایده گام اول اجرای نمایش است و پس از آن، این ایده باید پرورش پیدا کند و به سرانجام برسد.
صبری معتقد است که همه کارها را در نمایش عروسکی یک مربی به عنوان کارگردان نمیتواند انجام دهد و باید از افراد مختلف مثلا در حوزه طراحی صحنه، «طراحی نور» که ضعف عمده آثار کانون بود و البته بسیار با اهمیت است، «طراحی لباسهای عروسک» که باز در این جشنواره بد بود، کمک بگیرد. فکر میکنم یک کارگردان در تمام زمینهها به جز مطالعه و دیدن، باید دنبال افرادی بگردد که هم وقت و هم علم کافی داشته باشند و داوطلبانه آنها را یاری کنند.
هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی کانون روزهای 6 تا 8 مهر 1395 به میزبانی استان مازندران در شهر ساری برگزار شد.
کد خبر: 260489
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶
- چاپ
داور هفدهمین جشنواره نمایش عروسکی کانون، آثار ارایه شده از سوی نوجوانان سراسر کشور را آثاری خوب و سرشار از فکر و خلاقیت دانست و گفت از این همه خلاقیت و نوع نگاه بچهها شگفتزده شدم.