به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، علیرضا حاجیانزاده همزمان با افتتاح دهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی در پیامی نوشته است: هنر پویانمایی در میان رشتههای گوناگون هنری و فرهنگی که گاه و بیگاه از سوی بدنه مدیریت راهبردی فرهنگ کشور مورد توجه قرار میگیرند، سرنوشت و حکایت متفاوتی داشته و دارد. این سرنوشت، امید به پیشرفت و گسترش مدنی و مستقل این رشته هنری را تقویت میکند و باعث میشود چشمانداز پیش روی این هنر صنعت در کشور، چشمنواز و جذاب به نظر برسد. این تفاوت و امید، خود را در واقعیتهایی از این دست نشان میدهد.
در ادامه این پیام آمده است: هنر پویانمایی در ایران از سالهای سال پیش از این، رشد و نمو خود را به ویژه با فعالیت نهادی همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آغاز کرده و صاحب پیشینه چند دههای است. در این چند دهه، جامعهی هنری پویانمایی در کشور شکل گرفته و آثار هنرمندان ایرانی در جشنوارههای جهانی جایگاه ویژه خود را به دست آورده است. به واسطه همان پیشینه، جامعه پویانمایی توانست حیات و استقلال خود را حفظ کند و موفق شد دوران دشوار و تنگناهای اقتصادی را پشت سر بگذارد و به سمت بازاری متنوع، به روز و مدرن حرکت کند. این روند، نوید دهنده هنرصنعتی مستقل در آینده به شمار میآید.
در پیام مدیرعامل کانون تاکید شده است: این هنرصنعت توانسته است ادبیات و هویت مستقل خود را پیدا کند و فرآیندی که از سوی هنرمندان این رشته، در گرایشها و شاخههای گوناگون پی گرفته میشود، دیر یا زود به این نقطه نیز خواهد رسید که بتوان از پویانمایی ایرانی، یا سبک ایران، در هنر جهانی انیمیشن سخن گفت. پویایی جامعه پویانمایی ایران برای تجربههای جدید و مناسبات صحیح با سنت و فرهنگ ایرانی، به لطف حضور استادان بزرگ این رشته که با فرهنگ و سنت ایرانی آشنایند میسر شده است و وجود ظرفیتهای انکارناپذیر در فرهنگ ایرانی اسلامی، باعث شده است که این هنر در ایران به سمت دستیابی به هویت و شناسنامه متمایز و مستقل خود حرکت کند.
حاجیانزاده در بخش دیگری از پیام خود گفته است: بالاخره، فائق شدن بر کمبودهای تکنیکی موجود در کشور، به روز بودن و آشنایی بخش قابل توجهی از هنرمندان این رشته با تازهترین یافتههای فنآوری و فاصله اندک میان استانداردهای داخلی و جهانی این هنر-صنعت، باعث شده است که تولید پویانمایی در ایران، چه با تولید مستقل و چه با تولید حاصل از همکاری با نهادها و بازیگران جهانی این عرصه، سخنهای فراوانی برای گفتن داشته باشد و از سوی جامعه بینالملل پذیرفته شود. با توجه به نکات فوق، به خوبی میتوان میزان اهمیت جشنواره دوسالانه پویانمایی تهران را دریافت. این رویداد، که در این حوزه معتبرترین رویداد کشور، از منظر استانداردهای جهانی است و در میان 10 جشنواره برتر دنیا در حوزه انیمیشن جای دارد، خود یکی از مهمترین نشانههای رشد و بالندگی این هنر در ایران است.
در ادامه پیام مدیرعامل کانون آمده است: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، میزبان و برگزارکننده اصلی این همایش، به خوبی از اهمیت و ضرورت برنامهریزی دقیق و برگزاری آن با رعایت استانداردهای جهانی این رویداد آگاه است و هر دوسال یک بار تلاش میکند همزمان با میزبانی از جامعه پویانمایی ایران، تصویری صحیح، دقیق و دور از تحریف از وضعیت این هنر را در ایران، پیش روی انبوه علاقهمندان، کنشگران و بازیگران اصلی این هنرصنعت در جهان قرار دهد و هر بار امکان بروز و ظهور بخشی از ظرفیتها و قابلیتهای جامعه پویانمایی ایران را در برابر علاقهمندان و متخصصان این حوزه فراهم سازد.
وی افزوده است: شاید از این منظر، دهمین جشنواره پویانمایی تهران، وضعیت ویژه و ممتاز مییابد، چرا که در این دوره، هنر و هنرمندان انیمیشن در ایران، با گذر از تنگناهای سیاسی گوناگون و پشت سر گذاشتن شرایط تک قطبی، به شاخصهای جدیدی دست یافتهاند که میتواند بلوغ و ظرفیتهای نهفته در این حوزه را پیش روی دوستداران فرهنگ کشور و جامعهی بینالملل ترسیم کند. امیدواریم با برگزاری شایسته این جشنواره، بیش از پیش به تحقق اهداف آن نزدیک شویم.
دهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران از 15 تا 19 اسفند در تهران و 32 سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور برگزار میشود.
کد خبر: 266884
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
- چاپ
مدیرعامل کانون، به مناسبت گشایش دهمین دوره جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران در پیامی گفت: هنرمندان انیمیشن در ایران، با گذر از تنگناهای سیاسی گوناگون و پشت سر گذاشتن شرایط تک قطبی، به شاخصهای جدیدی دست یافتهاند که میتواند بلوغ و ظرفیتهای نهفته در این حوزه را پیش روی دوستداران فرهنگ کشور و جامعهی بینالملل ترسیم کند.