به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان یزد، جلسهی هماهنگی جشنوارهی قصهگویی منطقهی چهارکشور با حضور محمدعلی طالبی معاونسیاسیامنیتی اجتماعیاستانداری یزد، عباسعلی دانافر مدیرکل کانون استان، جمعی ازمدیران و نمایندگان دستگاههای اجرایی استان در سالن موحدین استانداری برگزار شد.
عباسعلی دانافرمدیرکل کانون استان با اشاره به ثبت جهانی یزد و فرصت مناسب برای معرفی شهر، گفت: کانون استان یزد اواخر پاییز، ۲۸ الی ۳۰ آذر ۹۶میزبان جشنوارهی بینالمللی قصهگویی منطقهی چهار کشور است و قصهگویانی از استانهای کرمان، هرمزگان، سیستان وبلوچستان، خراسانجنوبی و یزد، دربخشهای آزاد ومربیان به رقابت میپردازند که همزمان با برگزاری جشنواره، تعدادی از قصهگویان نیز درمدارس قصه خواهند گفت.
وی افزود: کانون به عنوان نهادی که به طور تخصصی برای کودکان ونوجوانان تلاش میکند فعالیتهای گوناگونی دارد که عمدهترین آن، کتاب و کتابخوانی است و بعد از آن، فعالیت قصهگویی از اهمیت خاصی برخوردار است که به نهادینه کردن ارزشهای اجتماعی، دینی و اخلاقی کودکان ونوجوان وجامعه، میپردازد.
مدیرکل کانون استان با اشاره به این که قصهگویی به عنوان یکی از روشهای آموزشی و تربیتی و ابزاری برای انتقال فرهنگهاست، عنوان کرد: جشنوارهی قصهگویی با هدف توسعه و ترویج فرهنگ قصهگویی با عنوان یک واسطهی تربیتی و نیز ارتقای کمی و کیفی فعالیت قصهگویی در مراکزفرهنگی هنری کانون، ایجاد زمینههای لازم برای ارتقای دانش نظری و تبادل تجربیات مفید و موثر بین قصهگویان و احیای سنت قصهگویی با حضور قصهگویان به ویژه پدربزرگها و مادربزرگها، مربیان ونیز نوجوانان برگزار میشود.
دانافربا بیان این که جشنوارهی قصهگویی از معتبرترین جشنوارههای کشوردرسطح بینالمللی است اظهار امیدواری نمود: که با همکاری وهمدلی دستگاههای اجرایی استان، جشنوارهی قصهگویی منطقهی چهارکشور در یزد به خوبی انجام شود و تاثیرات مثبت آن، برای خانوادهها، کودکان ونوجوانان و شهرتاریخی یزد، مفید فایده باشد.
«محمدعلی طالبی» معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری یزد گفت: ثبت جهانی یزد، تعظیم جهان در برابر داشتههای یزد بود و خلق ظرفیتهای جدید اجتماعی فرهنگی و اقتصادی را در برخواهد داشت.
وی ادامه داد: ثبت جهانی یزد جایگاهی را به ما داده است که به پشتوانهی آن، به راحتی میتوانیم جشنوارههای کشوری و بینالمللی را دنبال کنیم وبرگزاری اینگونه جشنوارهها یکی از راههای معرفی توانمندیهای استان یزد است ازاینرو ضرورت دارد تلاش کنیم تا انتقال فرهنگ و معرفی ظرفیتهای استان به میهن و جهان به نحو شایسته صورت پذیرد
طالبی افزود: مسوولیتی بردوش همهی مسوولان است که به بازشناسی هویت و جایگاه فرهنگی یزد و نمایاندن ظرفیتهای استان در بخشهای مختلف بپردازند و یکی از کارهایی که میشود دراین راستا پیگیری کرد، بحث برگزاری جشنوارههای کشوری و بینالمللی است لذا باید با برنامهریزی مناسب تلاش کنیم میزبان خوبی برای جشنوارهی منطقهای قصهگویی در یزد باشیم و لازم است همه دستگاهها و تشکلها همکاری لازم را با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشته باشند.
طالبی با اشاره به اهمیت جشنواره قصهگویی عنوان کرد: جشنواره قصهگویی جایگاه خاصی دارد و قصه گویی درعین سادگی بار معنایی بالایی دارد و انتقالدهنده داشتههای تمدنی ما می باشد چراکه قصه بیشترین اشتراک را در بین فرهنگها دارد و بازتاب روحمشترک فرهنگها و تمدنهاست. و از اینروست که کودکان و نوجوانان با روح لطیفی که دارند به دور از نزاع هستند.
وی با بیان این که بسیاری از قصهها در جهان، شباهتها و مشترکاتی دارند و این موضوع به ارزشهای انسانی مشترک برمیگردد عنوان کرد: قصه، باعث تلطیف فضا و ترویج روح انسانی میشود و برای همهی سنین لازم است چراکه سبک زندگی مناسب را میتوان بهوسیلهی قصهگویی ترویج کرد بنابراین باید شرایطی را ایجاد کنیم که به راحتی بازبان قصه، داشتههای فرهنگی شهرو استانمان را به همهی نسلها منتقل کنیم وباید قصه را فراتر از کودکان ونوجوانان در نظربگیریم.