فعالیت‌های فرهنگی کانون در مناطق زلزله‌زده گسترده‌تر می‌شود

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اعزام مربیان فرهنگی هنری خود به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، فعالیت‌هایش در این منطقه گسترده‌تر می‌شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، برنامه‌های ستاد امداد فرهنگی مناطق زلزله‌زده‌ی غرب کشور در جریان سفر مدیرعامل کانون و هیات همراه به استان کرمانشاه تشریح شد.

علیرضا حاجیان‌زاده در این سفر از مناطق زلزله‌زده‌ی کرمانشاه و مراکز آسیب دیده‌ی کانون دیدار و با کودکان و نوجوانان گفت‌وگو کرد.

وی به عنوان رییس ستاد امداد فرهنگی در جلسه‌ای با حضور مجتبی دانشور دبیر ستاد، مهناز فتاحی مدیر منطقه‌ای ستاد و جمعی از کارشناسان استان برنامه‌های کانون در این حوزه را تشریح کرد.

در این نشست علیرضا حاجیان‌زاده ضمن قدردانی از برنامه‌های کانون کرمانشاه، از حضور به موقع سرپرست کانون استان در محل حادثه تقدیر کرد و گفت: حضور سرپرست و مربیان استان از اولین ساعات حادثه توانست موج خوبی در کشور برای کمک رسانی ایجاد کند و زمینه ساز تشکیل ستاد امدادفرهنگی کودک و نوجوان در کانون باشد.

وی ادامه داد حضور وحید خسروی در کنار کودکان و نوجوانان سر پل ذهاب که در روحیه دادن به بچه‌های آسیب دیده نقش مؤثری داشت، انعکاس بسیار خوبی نیز در جامعه داشت و تماس های متعددی با بنده گرفته شد و از این حرکت خوب کانون تشکر شد.

رییس ستاد امداد فرهنگی کودک و نوجوان مناطق زلزله‌زده‌ی غرب کشور در این نشست به قدردانی برخی از مسئولان کشور و وزیر آموزش و پرورش اشاره داشت و اظهار نمود لازم است پیش از تشریح برنامه‌های ستاد از شما، معاونان، همکاران و مربیان تشکر کنم.

وی در ادامه به تشریح برنامه‌های ستاد پرداخت و تاکید کرد که هدف ستاد، جلوگیری از پراکنده‌کاری و توزیع مناسب خدمات است و اجرایی کردن آن نیازمند همکاری تمام بخش‌ها خواهد بود.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اقدام‌های این سازمان را در چهار بخش معرفی کرد: «اولین اقدام توزیع محصولات فرهنگی است. کتاب اسباب‌بازی و لوازم‌التحریر اقلام اهدایی ما خواهند بود. در این بخش علاوه بر توزیع محصولات، تامین اعتبار خواهیم داشت تا با تولید نیازمندی‌ها بتوانیم خواسته‌ی کودکان و نوجوانان را تامین کنیم. اما در این راه از کمک‌های مردمی نیز بهره می‌بریم. این حرکت جمع‌آوری کمک‌های مردمی در حوزه امداد فرهنگی اقدامی است تا هم توجه خانواده‌ها و مردم به ضرورت تامین نیازهای فرهنگی جلب شود و هم بتوانیم تعداد بیش‌تری از آسیب‌دیدگان را پوشش دهیم.»

وی در ادامه‌ی صحبت‌های خود به شیوه‌ی ارسال این اقلام اشاره کرد و اظهار داشت شیوه‌ی توزیع باید به نحوی باشد که با شرایط خوب و آبرومندانه‌ای انجام شود.

حاجیان‌زاده ادامه داد: «سازمان‌دهی مربیان داوطلب و اعزام آن‌ها بخش دیگری از فعالیت ستاد خواهد بود. سعی داریم ابتدا از مربیان استان و بعد استان‌های همجوار که با فرهنگ و زبان این منطقه آشناتر هستند بهره ببریم و تلاش می‌کنیم سازماندهی این طرح به گونه‌ای باشد که تدریجی باشد تراکم نیرو ایجاد نشود. بنابراین با توجه به وضعیت مناطق روستایی اولویت با آن‌هاست و مربیان مراکز سیار در این مناطق هم حضور خواهند یافت. هم‌چنین برای بهره‌مندی از توانمندی سایر مربیان و پایداری فعالیت‌ها تا زمان عادی شدن شرایط زندگی در منطقه و پوشش بیش‌تر کودکان و نوجوانان آسیب دیده، پایگاه‌های ثابتی را در شهرهای زلزله‌زده ایجاد خواهیم کرد و چادرهایی با متراژ بالا برای این امر سفارش داده‌ایم. با پایان بحران اولیه، فعالیت این مراکز آغاز خواهد شد و مربیان داوطلب کشوری می‌توانند در این کمپ‌ها مستقر شوند.»

این مقام مسوول اجرای برنامه‌های هنری همچون نمایش فیلم و اجرای جُنگ و مسابقه را از دیگر نیازهای فرهنگی بچه‌های این مناطق خواند و اعلام کرد: «با بررسی‌های انجام شده امکان نمایش فیلم در برخی مناطق وجود دارد. ضمن آن‌که کامیونت و یا تریلی سیار نمایش‌های کانون نیز می‌تواند فضایی برای برگزاری جُنگ‌ها و مسابقه‌ها باشد. از طرفی هنرمندانی هم اعلام آمادگی کرده‌اند تا در این مناطق حضور یابند و بهره‌گیری از حضور این هنرمندان نیز بسیار مناسب خواهد بود.»

در ادامه این دیدار حاجیان‌زاده به نقش روابط عمومی در مستندسازی و اطلاع‌رسانی اشاره داشت: «مستندسازی و اطلاع‌رسانی مناسب می‌تواند در مشارکت و توجه مردم دخیل باشد. گرچه فعالیت کانون در این زمینه امری ارزشی و اقدامی انسان دوستانه و وجدانی است اما شناساندن فعالیت‌های فرهنگی و ثبت عکس و گزارش تصویری و مستندسازی این حرکت نیز ضروری است. بنابراین قصد داریم فیلمی مستند از بیان احساسات کودکان و نوجوانان این منطقه و شرایط روحی و روانی آنان و اقدام‌های فرهنگی کانون برای التیام بخشی آثار این حادثه و روحیه دادن به بچه‌های آسیب دیده نیز بسازیم.»

امور عمرانی و بازسازی موضوع مهمی بود که در این نشست بررسی شد. مدیرعامل کانون تاکید کرد که برای بازسازی مراکز کانون و دلجویی مادی از همکاران و خانواده‌های آسیب‌دیده آنان از بودجه‌های استانی و کشوری استفاده خواهد شد.

وی عنوان کرد: «حمایت از آسیب‌دیدگان و دلجویی از خانواده‌های همکاران و اعضایی که از لحاظ معنوی و مادی آسیب دیده‌اند از اولویت‌های کانون است و در دستور کار قرار گرفته است.»

در ابتدای این جلسه سرپرست کانون کرمانشاه به تشریح تصمیم‌ها و ابلاغ‌های استانی در روز نخست حادثه پرداخت که بخشی از آن بررسی آسیب‌ها و دلجویی از اعضا و ابلاغ‌های لازم به مراکز بوده است.

فتاحی حضور مدیرعامل در منطقه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «حضور مدیرعامل سبب می‌شود تا نگاه دیگری نسبت به اقدام‌های فرهنگی ایجاد شده و نگاهی کشوری به آن داشته باشیم.»

گفتنی است در این نشست رضا قمرزاده معاون فرهنگی، رضا موزونی مدیرکل نظارت بر انتشارات و مجتبی دانشور مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون نیز حضور داشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =