به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، روز سهشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ اعضای دختر مکاتبهای ساکن مشهد، گرد هم جمع شدند و در نشست سالانه مکاتبهای استان که حدود ۶ ساعت به طول انجامید، شرکت کردند.
رضا قمرزاده در این نشست که با حضور انسیه موسویان کارشناس مسوول کانون کشور و ۲۱ عضو مکاتبهای دختر برگزار شد به فلسفه عاشورا اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم واقعه عاشورا را در یک کلام توصیف کنیم، باید بگوییم این واقعه چیزی جز نمایش بندگی خدا نبوده و اهل بیت نجاتدهنده بشریت از خطا و هواهای نفسانی هستند و بنا به گفته پیامبر عظیمالشان اسلام، ائمه اطهار در میان ما مثل همان کشتی نوح هستند که هر کس از آنان پیروی کند و به طریقت آنان عمل کند نجات مییابد و هر کس از آنان تأسی نکند غرق میشود.
مدیرکل کانون در بخشی از سخنان خود از ویژگی خاص انسان در مقابل حیوان یاد کرد و گفت: آنچه ما را از حیوانات متمایز میسازد قوه تعقل است که حیوانات از این نعمت بیبهرهاند. ما باید از این موهبت الهی و سرمایه معنوی برای رسیدن به کمال، به خوبی استفاده کنیم و از شما علاقهمندان به ادبیات و شعر میخواهم متن ادبی، شعر و یا خاطرهای که در توصیف ایام عاشورا به یاد دارید بخوانید و یاد و خاطره شهدای کربلا را گرامی بدارید.
کارشناس مسئول بخش مکاتبهای ستاد، ضمن گفتوگو با اعضا درباره نحوه نوشتن صحیح، بخشهایی از پاسخ نامههای «ونهگات» به دانشآموزان یک دبیرستان را خواند و از اعضای مکاتبهای خواست متن کوتاهی به نویسنده و یا شاعر محبوب خود بنویسند، سپس او نامهها را جمعآوری کرد و قول داد نامهها را به دست صاحبانش برساند.
انسیه موسویان از دوران عضویت خود در بخش مکاتبهای کانون به عنوان دوران خوش زندگیاش یاد کرد و گفت: من مدتها عضو مکاتبهای بودم و بسیار تلاش کردم تا پاسخگوی نامههای خود که آقای نعیمی نام داشت را از نزدیک ببینم. این فرصت را غنیمت بدانید و از رهنمودهای کارشناسان مکاتبهای برای بهتر نوشتن استفاده کنید.
در ادامه اعضای مکاتبهای در قالب پرسش و پاسخ، درباره معرفی بیشتر بخش مکاتبهای، سرعت پاسخگویی، تعداد اعضای مکاتبهای، نامههای دستخطی یا ایمیلی و ... با کارشناس مسوول ستاد صحبت کردند.
در بخش دوم این نشست که عصر همانروز برگزار شد، اعضا درباره ایدههای نوشتن، طرحهای ارسالی در نامهها و یا نوشتن ایدههای خود بحث و گفتوگو کردند. خواندن روزانه کتاب، روزنگاری یا خاطرهنویسی، در معرض تجربیات گوناگون قرار گرفتن، سفر رفتن و فیلم دیدن و موسیقی گوش کردن، بخشی از ایدههایی بود که اعضا و کارشناس مکاتبهای استان به بحث و بررسی آن پرداختند. و پس از آن اعضا با گوش دادن به موسیقی، احساس خود را بیان کردند و درباره تاثیر این موارد بر نوشتن بحث کردند.
پایان بخش برنامه اهدای کتاب آفتاب و مهتاب به اعضای مکاتبهای، اهدای نامه اولی به یک عضو، و اهدای نامه نشست به تمامی اعضای مکاتبهای بود.