به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این نویسنده که با رمانهایی همچون «روز نهنگ»، «هنگام لاکپشتها»، «شکارچی کوسهی کر» و «شناگر» به مخاطبان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معرفی شده است، فعالیت جدی خود را در حوزه ادبیات کودک و نوجوان از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد.
عبدی طی این سالها در آثار نوجوان خود به معرفی جغرافیا و فرهنگ بومی جنوب کشور پرداخت. وی با خلق قهرمانان بومی، ضمن معرفی چهرهی جدیدی از نوجوانان ایرانی، چالشهایی را در حوزهی محیط زیست مطرح کرد. این رویکرد سبب شد تا وی جوایز متعددی همچون لوح تقدیر جشنواره سپیدار، جایزه کتاب سال قشم و... را به نام خود ثبت کند.
این نویسندهی صمیمی و فعال، طی گفتوگویی دربارهی این رویکرد خود گفته بود: «درک من از نویسندگی این است که دربارهی چیزی یا جایی بنویسم که آن را خوب میشناسم. فضای زندگی کودکی و نوجوانی من و بعدها فضای کاریام عمدتاً در جنوب کشور و دریایش و چند سالی نیز در کنار دریای شمال، گذشته است. عنصر دریا یک عنصر غالب در ذهنیت من است. بخشی از شخصیت من با دریا شکل گرفته است. تجربههای زیادی چون توفان و حتی غرق شدگی را از سر گذراندهام. من فکر میکنم در جنوب، عناصر داستانی با قدرت بیشتری خود را نشان میدهند. هر نویسنده باید فضای آشنای خود را به نگارش در آورد. من هر روز صبح پردهی اتاقم را کنار میزنم و به دریا نگاه میکنم.
این نویسنده که متولد آبان سال ۱۳۳۱ بود، علاقهی زیادی به کودکان و نوجوانان داشت و علیرغم نوشتن در حوزهی بزرگسال، قلمزدن برای نوجوانان را بسیار دوست داشت. عبدی ابتدا با سرودن شعر به دنیای ادبیات وارد شد و بعد داستان را برگزید. رمان دریا خواهر است و مجوعه داستانهای قلعه پرتغالی، باید تو را پیدا کنم و پرنده هلندی آثار موفق او در حوزهی بزرگسال است که توسط نشر چشمه منتشر شدهاند.
این نویسندهی پرکار، دو رمان بزرگسال و دو رمان نوجوان در انتظار چاپ دارد و اخیرا رمانی با موضوع کودکان کار را به دست چاپ سپرده بود.
خانوادهی بزرگ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اندوه پرواز این نویسندهی محبوب را به جامعهی ادبی و بازماندگانش تسلیت میگوید و یقین دارد هر روز دریا او را به یاد خواهد آورد.