به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، محمدرضا زمردیان روز ۹ اردیبهشت در جمع مربیان مسئول فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان اظهارداشت: این نهاد فرهنگی در زمان بحران نشان داد که در چنین شرایطی میتواند از خود واکنش سریع نشان دهد و برای انجام خدمات فرهنگی وارد عمل شود.
وی با اشاره به اینکه استان خوزستان در این زمینه یک الگوست، افزود: کانون تا زمانی که وضعیت زندگی در مناطق سیلزده به حالت عادی برگردد در کنار کودکان و نوجوانان است و به آنها امید میدهد.
این مقام مسئول در کانون پرورش فکری تصریح کرد: در حال حاضر پیک امید و تماشاخانه سیار کانون در مناطق سیلزده خوزستان حضور دارد و تلاش میشود که گروههای تخصصی که به مناطق اعزام میشوند به عادی شدن شرایط کمک کنند.
تشکیل دپارتمان مهارتهای زندگی
زمردیان همچنین با اشاره به برنامههای سال ۹۸ در حوزه کودک و نوجوان، بیان داشت: ارتقای مهارتهای زندگی یکی از برنامههای جدی است که کانون پرورش فکری در سال جاری دنبال میکند.
وی افزود: به همین منظور دپارتمان مهارتهای زندگی در کانون راهاندازی شده و مسئولیت آن با کارشناسان مجرب و متخصص در این حوزه است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآور شد: ۴۰ فعالیت فرهنگی، ادبی و هنری در مراکز کانون سراسر کشور انجام میشود که با برنامهریزیهای کارشناسی شده قرار است این فعالیتها به ارتقاء مهارتهای زندگی کودکان و نوجوانان کمک کنند.
او افزود: بدین منظور در آموزشهای مستقیمی که قرار است ارایه شود شش سرفصل بر مبنای هیجانها و صفتهای مثبت کودک که هم، پایه دینی و قرآنی دارد و هم علمی بر اساس نیازهای کانون ترویج خواهند شد.
زمردیان همچنین بر فعال شدن انجمنهای فرهنگی و هنری کانون تاکید کرد.
ارائه خدمات ارزان فرهنگی با توجه به شرایط بد اقتصادی
معاون فرهنگی کانون با اشاره به اینکه در شرایط اقتصادی کشور باید فعالیتها با بیشترین صرفهجویی و اثرگذاری اجرایی شود؛ گفت: وقتی اقتصاد خانوار با محدودیتهایی روبهرو میشود اولین حوزهای که ممکن است در سبد خانوار محدود و کمرنگ شود حوزه فرهنگ است. بنابراین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با توجه به فعالیتهای آموزشی، تربیتی و پرورشی ارزان قیمتی که دارد باید بتواند خدمات با کیفیت و گستردهتری ارائه کند.
کانون در ماجرای سیل به مسئولیت اجتماعی خود توجه دارد
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان نیز با اشاره به اینکه هستههای امداد فرهنگی این اداره کل در روزهای اولیه بحران سیل تشکیل شد، گفت: کانون توانست در این شرایط به مسئولیتهای اجتماعی خود در مقابل خانوادهها و بهویژه کودکان بهخوبی عمل کند و همچنان به آن توجه دارد.
وحید کیانی تصریح کرد: مادران و خانوادههای متعددی همزمان با این بحران دچار سرگردانی و روزمرگی شدند که کانون در این زمینه با استفاده از ظرفیتهای خود وارد عمل شد.
این عضو شورای اجتماعی استان همچنین به برنامههای سال ۹۸ در قالب فعالیتهای فرهنگی هنری اشاره کرد و گفت: تلاش میشود با ارتقای شاخصها، مراکز موجود بتوانند کودکان و نوجوانان بیشتری را در استان تحت پوشش قرار بدهند.
در عین حال، تماشاخانه سیار کانون کشور با هدف خدمترسانی فرهنگی به سیل زدگان تا ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در استان خوزستان حضور داشت.
بر اساس اعلام جمعیت هلال احمر استان اردوگاههای اسکان سیلزدگان در استان در حال کاهش بوده و هم اکنون ۲۶ اردوگاه با جمعیتی نزدیک به ۲۶هزار و ۶۰۰ نفر در آنها اسکان دارند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان ۶۲ مرکز ثابت و سیار دارد که کودکان ۶ تا ۱۷ ساله از فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی آن استفاده میکنند.