به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، فاضل نظری در بازدید از موزه تاریخ کانون در روز ۱۰ تیر ۱۳۹۸ با بیان این مطلب افزود: این موزه یک تجربه موفق در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به شمار میرود که اگرچه سالها پیش انجام شده است، اما مستندسازی برای آن اتفاق نیفتاده و امکان توسعه و نمونهآفرینی در استانهای دیگر فراهم نشده است.
مدیرعامل کانون در ادامه خاطرنشان کرد: این تجربه قابلیت آن را دارد که هم از حیث سختافزاری و هم نرمافزاری مستندسازی شود. برنامههایی که در موزه امکان اجرا داشته اگر مکتوب و تصویربرداری و به مدیران دیگر استانها منتقل شود، آنها هم میتوانند نمونههای مشابهای برای آشنایی کودکان و نوجوانان با تاریخ ایران یا تاریخ نواحی خودشان داشته باشند.
رییس هیأت مدیره کانون با بیان اهمیت توجه به تاریخ نواحی ایران افزود: از این طریق، کودکان اقوام مختلف ایرانی میتوانند به شکل رسمی از گذشته و تاریخ خودشان آگاه شوند و یا حتی سرفصلهای درسی برای آنان باشد.
به گفته فاضل نظری موزه تاریخ حوزههایی مانند تاریخ ادبیات، تاریخ اسلام یا حوزههای مختلف تاریخی را شامل میشود که قابلیت اجرای مشابه در فضاهای دیگر را دارد، یعنی میتوانیم موزه تاریخ ادبیات ایران یا موزه تاریخ اسلام برای کودکان و نوجوانان داشته باشیم و با روشهای تعاملی، تئاترهای خلاق و مشارکت کودکان و نوجوانان این ظرفیت وجود دارد.
مدیرعامل کانون در پایان گفت: در بعضی از استانها با مواردی مواجه میشویم که موزه تاریخ یک فضای تفکر یا بازی خلاق و یا حتی در سطح آشنایی با بعضی از مشاغل است، در حالیکه موزه تاریخ کانون پرورش فکری یک موزه تعاملی است که اگر بُعد موزه بودن در کنار تعاملی بودن آن تقویت شود در استانهای دیگر هم قابل توسعه است.
موزه تاریخ کانون اولین موزه تخصصی کودک و نوجوان و تنها موزه تخصصی با موضوع تاریخ است که دارای بخشهایی همچون تونل زمان، سرداب، رمپ، اتاق کره، سالن نمایش و... است.
در این بازدید حسین ربانی غریبی معاون تولید، محسن حموله مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای، حامد رهنما مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون و ویدا ملکی رییس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی، فاضل نظری را همراهی کردند.