نکوداشت مختومقلی فراغی در کانون پرورش فکری گلستان

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اولین جشنواره و بزرگداشت مختومقلی فراغی شاعر نامدار ترکمن را با مشارکت بنیاد مختومقلی، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان ویژه‌ی نوجوانان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری گلستان، محبوبه رجب نسب مدیرکل کانون استان گلستان یکی از اهداف برگزاری این نکوداشت را آموزش مهارت‌های هم‌زیستی مسالمت آمیز اقوام و تقویت همبستگی و اتحاد ملی دانست و اظهار داشت: مختومقلی یکی از برجسته ترین شعرای ترکمن است که نام و آوازه کم نظیری دارد و آثار این شاعر و اشعار عرفانی‌اش نماد وحدت، اخلاق، عطوفت، عشق بوده و نوجوانان تشنه شناخت این عارف برجسته هستند.

وی با اشاره به نکاتی که وزیر کشور در آیین نکوداشت مختومقلی ذکر کرد بیان داشت: در راستای کمک به معرفی هرچه بیشتر این شاعر نامدار، کتابخانه مخصوص آثار مختومقلی فراغی در شهرهای مراوه تپه و گنبد کاووس ایجاد و در دسترس علاقمندان به‌خصوص نوجوانان قرار می گیرد.

او با اشاره به راه اندازی انجمن‌های ادبیات تطبیقی در مراکز فرهنگی هنری کانون گلستان گفت: شیوه نامه این انجمن‌ها در حال تدوین نهایی است و به زودی اجرایی خواهد شد.

در ادامه عبدالرحیم نیازی‌ساعی مسوول بنیاد مختومقلی فراغی با بیان این مطلب ‌که امروزه بیشتر مردم کشور مختومقلی فراغی را به خوبی می‌شناسند، افزود: این شاعر به خاطر جنس محتوایی اشعار، تفکر عرفانی، احساسات و شخصیت خاص خود در ابعاد مختلف برای همگان قابل احترام است.

همچنین عادله کشمیری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان نیز در سخنانی مختومقلی فراغی را یک رکن هویتی و نماد هویت استان دانست و اظهار داشت: رنگین کمان اقوام ایرانی در گلستان ستارگان زیادی همچون مختومقلی دارد که باید آنها را به نسل جدید معرفی کرد.

شعرخوانی، سرود، رقص خنجر، دکلمه، نمایش و تجلیل از مسئولین انجمن‌های شهرستانی از ویژه برنامه های این مراسم بود.

مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن،در سال ۱۱۱۲ خورشیدی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس متولد شد و در سال ۱۱۶۹ خورشیدی در گذشت و در روستای آق تقای در ۴۰کیلومتری غرب مراوه تپه در جوار آرامگاه پدرش به خاک سپرده شد.

اشعار این شاعر ترکمن دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان او به چندین زبان زنده دنیا از جمله انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =