به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس، مصطفی جعفری از استان اصفهان با قصه «آلن کوچولو و جعبه ابزار»، سوسن حیاتی از استان بوشهر با قصه «مراد و غریبه»، بهار ملکپور از چهارمحال و بختیاری با قصه «درخشانترین خنده دنیا»، زینب موسوی از استان خوزستان با قصهی «مهمان دیوانه» و مریم کشتکار از استان فارس با قصه «ماهی رنگینکمان» در شب یلدا با برگزیدگان مناطق دیگر به رقابت خواهند میپردازند.
نفرات شایسته تقدیر این جشنواره را نیز «نگار بهرسی» با قصه «جنگ خندق» از استان بوشهر، صغری عالیپور با قصه «گوشواره آسمان» از استان چهارمحال و بختیاری، فاطمه رشیدی با قصه «قلعه جنی» از استان خوزستان، محمدجواد علیمردانی با قصه «کلاغ خنزر پنزری» از فارس، نرجس شمس آبادی از استان اصفهان با قصه «افسانه هفت برادر» و فرحناز قبادی با قصه «فریب روباه» از استان کهگیلویه و بویراحمد تشکیل میدهند. این در حالی است که نرجس شمسآبادی از استان اصفهان با قصه «افسانه هفت برادر» هم از سوی داوران نوجوان این جشنواره متشکل از علیرضا فیلیزاده، مصطفی صفاری و سینا دهقانی و هم داوران اصلی، به عنوان قصهگوی شایسته تقدیر معرفی شد.
در پایان این مراسم و پیش از معرفی برگزیدگان، بیانیه هیئت داوران متشکل از عباس جهانگیریان، علی خانجانی و اصغر همت توسط اصغر همت قرائت شد. در بخشی از این بیانیه آمده است: مدیران و برنامهریزان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با عنایت به تجارب مفید اندوخته شده از جشنوارههای پیشین و بر اساس یک برنامه هماهنگ، معلمان مدارس آموزش و پرورش به ویژه آموزگاران پایه اول دبستان را تحت پوشش آموزش قصهگویی قرارداده و در توسعه و ترویج این هنر ارزشمند بیش از پیش نقشآفرینی کند. همچنین مسئولان کانون برای همسانسازی سطح کیفی قصهگویی در سراسر کشور به استانهای کمتر برخوردار عنایت بیشتری داشته باشند و با اعزام مدرسان توانمند بکوشند تا قصهگویان و علاقهمندان ساکن در این استانها نیز بتوانند از شرایط بیشتر و بهتری بهرهمند گردند.
در ادامه این بیانیه خطاب به قصهگویان حاضر در جشنواره آمده است: قصهگویان برای اجرای بهتر قصههای خود، موضوع فعالکردن حواس پنجگانه را جدی گرفته و در بیان ماجرا و انتقال حس موجود در قصه، تنها به کلام اکتفا نکنند؛ بلکه از دیگر اعضای وابسته به حواس نیز بهرهگیری کنند.
قصهگویان همچنین باید در انتخاب قصه، به مناسب بودن آن برای ارائه توجه نموده و ضمن شناخت و حفظ ساختار اصلی قصهها، نسبت به پرداخت قصه و مناسبسازی آن بر اساس نیازهای روز مخاطبان اقدام کنند. این بیانیه در پایان تأکید دارد که بدن منعطف، صدای رسا و بیان واضح از بایستههای جدی در اجرای موفق یک قصه به حساب میآید و شایسته است که این مهم بیش از پیش مورد توجه قصهگویان قرار گیرد.
در آیین پایانی این جشنواره همچنین از نویسندگان وهنرمندان پیشکسوت استان فارس، داوران بخش نوجوان وداوران بخش زنان ومردان، مدیران کل استانهای شرکتکننده و رابطان و ناظر جشنواره نیز تجلیل شد.
بیستودومین جشنواره بینالمللی قصهگویی منطقه سه کشور عصر روز جمعه۱۷ آبان به همت اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در شیراز آغاز شد و عصر روز نوزدهم آبان ۱۳۹۸ در سالن همایشهای بینالمللی هتل هما در شیراز به کار خود پایان داد.