بازی شغل و اسباب‌بازی نان شب کودک است

اسباب‌بازی یک محصول لوکس و برعکس تصور همه برای سرگرمی نیست، یک وسیله‌ جدی است که نیاز کشور، کودک و حتی خانواده است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، به عقیده‌ یک تولیدکننده، وقتی از اهمیت تولید اسباب‌بازی حرف می‌زنیم باید یادمان باشد که اسباب‌بازی‌ها وسیله‌ کار کودک هستند، انگار که بگوییم که تولید یک اره برای نجار چه‌قدر مهم است. اسباب‌بازی هم با همین تناسب برای نیاز و استفاده‌ کودکان در زندگی آن‌ها نقش اساسی و مهمی را ایفا می‌کند. وسیله‌ نجار اره است و وسیله‌ بازی کودک اسباب‌بازی است و بهتر است این‌طور بگوییم که بازی شغل اصلی کودک به حساب می‌آید بنابراین وجود اسباب‌بازی‌ها بسیار مهم و ضروری هستند.

حسن سیرانی، گفت:‌ رفع این نیاز به اسباب‌بازی به قدری اهمیت دارد که به هر نحوی باید به آن پاسخ داده شود، چه تولید و حتی چه واردات آن. متاسفانه این تصور وجود دارد که اسباب‌بازی یک وسلیه‌ تجملی و تزیینی است و اگر وضعیت اقتصاد و درآمد کشور مناسب نبود باید تولید و چرخه‌ آن متوقف شود و بعد از این‌که وضعیت اقتصاد خوب و مناسب شد دوباره کار را سر بگیریم.

داور این جشنواره درباره‌ اسباب‌بازی تاکید کرد که این محصول باید وجود داشته باشد چه به صورت وارداتی و چه تولید داخلی؛ وقتی اصل ضرورت حضور این محصول در بازار را بپذیریم بعد می‌توانیم برای تامین این نیاز چاره‌اندیشی کنیم و دست به کار شویم.

این تولیدکننده با بیان مثالی ادامه داد: فکر کنید که مثلا داروی سرطان باید به دست کودک بیمار برسد یا نه؟ مشخصا جواب بله است و این نیاز باید از هر طریق ممکن برطرف شود. پس باید بپذیریم که این اصل اساسی در زندگی است که اگر از کودک دریغ کنیم ممکن است نیازها و ناهنجاری‌های وابسته به این نیاز در بزرگ‌سالی نمود پیدا کند و باید ده‌ها برابر هزینه و وقت اختصاص پیدا کند تا این مشکل را حل کند.

او در ادامه گفت: کشوری که بیش از ۸۰میلیون جمعیت دارد و ۱۴درصد آن مخاطب اسباب‌بازی هستند هرچه‌قدر تولید داشته باشیم کم است. اما باز هم تولیدات ما غیر موزون گسترش پیدا می‌کند، برای مثال ما چندین برابر نیاز کشور کارخانه‌ تولید فرش ماشینی و یا شوینده داریم ولی در بعضی از زمینه‌ها تقریبا هیچ تولیدکننده‌ای نداریم. متاسفانه اسباب‌بازی هم به همین صورت و به سختی رشد می‌کند که این وظیفه‌ نهادهای مشورتی مثل کانون است که برای پیگیری این مشکل اقدام کند.

این فعال حوزه‌ سرگرمی هشدار داد که در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان اسباب‌بازی کم‌کم تبدیل به یک قالب پلاستیکی‌ساز می‌شوند که یک وسیله‌ بازی پلاستیکی را قالب‌بندی می‌کنند و یا یک بازی تخته‌ای چاپی تولید می‌کنند. درحالی‌که خلق اسباب‌بازی به معنای این که واقعا یک گروه یا یک دسته را تولید کنند در کشور ما شاید وجود نداشته باشد.

او در ادامه به ضرورت حضور اسباب‌بازی‌ها در بخش اقتصادی کشور اشاره کرد و آن را مثل نان شب واجب دانست: چون من در هر دو زمینه تولید و واردات فعالیت می‌کنم همیشه سعی دارم دو طرف این ماجرا را با دید منصفانه ببینم و جهت‌گیری خاصی نداشته باشم چیزی که اهمیت دارد نیاز کودکان به وسایل بازی با کیفیت و دارای شاخص‌های بهداشتی و سلامت است.

هر چند که این تولیدکننده به عنصر خلاقیت در آثار موجود نگاه مثبتی ندارد و می‌گوید: من در حال حاضر نمی‌توانم اعتقادی به کلمه‌ خلاقانه داشته باشم چون حتی تولیدکنندگان داخلی هم برای تولید از نمونه‌های خارجی کپی‌برداری می‌کنند و به نظرم این بهترین رویکرد در این زمینه است. ما در جهان چیزی حدود یک میلیون قلم کالای اسباب‌بازی داریم و شاید در ایران میزان تولید ما حدود ۲هزار قلم باشد و خب فاصله‌ ما با دنیا زیاد است و به همین خاطر برای از بین بردن این فاصله نیاز به کپی کردن ایده‌های موجود در دنیا داریم.

وی در توضیح این وضعیت گفت: در اسباب‌بازی‌ها همیشه خلاقیت وجود دارد اما ما آن را خلق نکرده‌ایم چون در حال کپی کردن از نمونه‌ اصلی آن هستیم، در واقع اسباب‌بازی خلاقانه‌ ساخت و تولید ایران خیلی زیاد است اما خلاقیت در خود آن وسلیه نهفته است. به همین خاطر ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا اسباب‌بازی‌های خوب را به همان روش خوب با کیفیت بالا تولید کنیم و جلو ببریم.

پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای نظارت بر اسباب‌بازی از ۷ تا ۱۳ دی‌ ۱۳۹۸ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =