به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، این نشست مجازی با اشتراکگذاری آثار اعضا نوجوان آغاز شد و کارشناس برنامه به نقد و بررسی اشعار پرداخت.
حمیرا خدابنده، پژوهشگر و منتقد فعال در حوزهی شعر و ادبیات؛ با ابراز خرسندی از کیفیت آثار نوجوانان شاعر عضو این انجمن، گفت: اسم یک شعر برای یک شعر مهم است، چون مضمون و مفهوم شعر است و در پیشانی شعر قرار دارد، بنابراین شاعران نوجوان تلاش کنند که برای شعرشان نام انتخاب کنند.
او در رابطه با شعرهای مناسبتی چون هشتسال دفاع مقدس، اظهار کرد: درباره مقاومت و دفاع مقدس، شاعران بسیاری طبعآزمایی کرده و شعر سرودهاند، اما چیزی که باید مدنظر داشت و بیسار مهم است بهخصوص درباره موضوعات مناسبتی و خاص، این است که شاعر باید تلاش کند که شعرش کلیشهای و شعارگونه نباشد.
خدابنده در ادامه افزود: بیشتر شاعرانی که در حوزه جنگ شعر گفتهاند اگر نگاه کنید آثارشان شبیه هم نیست و یکی از دلیل آن این است که شاعر از تعابیر و اصطلاحاتی استفاده میکند که خاص خودش هست و با زبان شاعرانه خود، آن را به زیور طبع میآراید؛ بنابراین باید کسی که در این عرصه طبعآزمایی میکند و در موضوعات مناسبتی دیگری شعرسرایی میکند، باید از کلیشه به دور باشد.
کارشناس برنامه تأکید کرد: شاعر باید چیزهایی را ببیند و در شعر بیان کند که تکراری نباشد و موجب خلق تصاویر جدید شود تا از این طریق بتواند مخاطبش را شگفتزده کند.
وی نگاه نو و تازه را یکی از موارد مهم در آفرینش و خلق یک اثر عنوان و اضافه کرد: باید تلاش کنیم از یک زاویه نو به بحث و بررسی موضوع بپردازیم.
خدابنده درباره بازخوانی شعر بعد از سرایش آن نیز گفت: معمولاً شاعر به هنگام سرودن شعر دچار هیجان و عاطفه و شتابزدگی میشود و بهتر است بعد از سرایش شعر و فروکش شدن شوریدگی و هیجان، دوباره سراغ شعر رفته و آن را ویرایش کند.
بر اساس این گزارش، از آثار ارسالی به واحد آفرینشهای ادبی کانون استان اردبیل، آثار سوگند حسینی، نگار سلیمانی، زهرا ناصری و نگین پناهی مورد نقد و بررسی کارشناسی قرار گرفت.