به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان زنجان، فریدون قربانی عکاس و مدیر آژانس عکس تهران، حامد فرجالله عکاس حوزه شهری و محمد دلکش بازرس انجمن صنفی عکاسان مطبوعات ایران، داوری بخش عکس مهرواره را به عهده داشتندکه ثنا حیدری در گروه سنی «نوخوان» بالای ۷ سال و امیر مهدی کتابی در گروه سنی «نونهال» بالای ۹ سال را به عنوان برگزیده این بخش انتخاب کردند.
بر اساس این گزارش، در بخش شعر این مهرواره نیز در گروه سنی نوجوان (بالای ۱۵ سال)، مهرواره کشوری «ستارههای بینشان»، مائده شجاعی عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان از سوی حسین دهلوی شاعر، حسین تولایی و مریم اسلامی از شاعران و کارشناسان ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داوران مرحلهی پایانی بخش «شعر» این مهرواره بهعنوان نفر شایسته تقدیر معرفی شد.
در بخش «عکاسی»، در گروههای «نوخوان» بالای ۷ سال، «نونهال» بالای ۹ سال، «نونگاه» بالای ۱۲ سال و «نوجوان» بالای ۱۵ سال، از میان ۳۵۲ اثر رسیده به دبیرخانه، در هر گروه سنی ۳ اثر (در مجموع ۱۲ اثر) برگزیده شدند.
ملاکهای انتخاب هیأت داوران در بخش «عکاسی» توجه به هماهنگی اثر با موضوعهای مهرواره، ثبت عکس با توجه به گروه سنی و توجه به مشاهده عکاس و نگاه او به سوژه، بود.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای قدردانی از زحمتهای مدافعان سلامت و کادر درمان، فراخوان مهرواره هنری و ادبی «ستارههای بینشان» را در قالب آثار نقاشی، عکس، شعر و داستانک برای کودکان و نوجوانان در پاییز سال ۹۹ منتشر کرد و آثار ارسالی تا ۱۰ بهمن به دبیرخانه مهرواره رسید.
بخش ادبی این مهرواره در دو قالب «شعر» و «داستانک» (Flash Fiction) برای دو گروه سنی «نونگاه» بالای ۱۲ سال و «نوجوان» ۱۵ تا ۱۸ سال برگزار شد.
در بخش «داستانک» ۴۸۳ اثر به دبیرخانه مهرواره رسید که بعد از انتخاب اولیه در دو گروه سنی اعلام شده، تعداد ۶۰ اثر به مرحلهی پایانی راه یافتند. در مرحلهی نهایی، در بخش نوجوان ۳ اثر برگزیده و ۲ اثر شایستهی تقدیر و در بخش «نونگاه» ۳ اثر برگزیده و ۴ اثر شایستهی تقدیر شناخته شد.
توجه به ساختار داستانک، سادگی، جذابیت اثر، توجه به گفتوگو و پایانبندی اثر و ارتباط اثر با موضوعهای اعلام شده در فراخوان، از جمله ملاکهای داوری در بخش داستانک بود.
بر اساس این خبر در فراخوان مهرواره حداکثر ۲۵۰ کلمه برای «داستانک» اعلام شده بود ولی با توجه به کیفیت خوب آثار و بنا به تصمیم هیئت داوران، آثاری که تا ۳۵۰ کلمه بودند نیز در انتخاب پایانی قرار گرفتند.
در بخش «شعر» نیز در دو گروه سنی «نونگاه» بالای ۱۲ سال و «نوجوان» ۱۵ تا ۱۸ سال در مرحلهی اول داوری از میان ۳۰۷ اثر رسیده به دبیرخانه، ۱۸۰ اثر انتخاب شد و به مرحلهی پایانی راه یافت. در مرحلهی نهایی داوری در گروه سنی «نونگاه» ۵ اثر بهعنوان برگزیده و ۴ اثر بهعنوان شایستهی تقدیر معرفی شدند. همچنین در گروه سنی «نوجوان» ۴ اثر برگزیده و ۵ اثر شایستهی تقدیر معرفی شد.
ملاکهای انتخاب آثار نگاه تازه به موضوع، خلاقیت در پرداخت، زبان سالم، پرداختن به مقولهی امید و توجه به ارتباط اثر با موضوعهای اعلام شده در فراخوان بود.