به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون سیستان و بلوچستان، بیستوسومین جشنوارهی بینالمللی قصهگویی با بررسی شیوهنامهی این رقابت فرهنگی و هنری در استان آغاز شد.
در این نشست، که به صورت وبینار و با حضور همکاران سراسر استان برگزار شد، رابط و نمایندهی انجمن قصهگویی کانون استان با بیان شعار جشنواره(آینده ساختنی است) گفت: امیدها و آرزوها، شادیها و غمها، ایثار و از خود گذشتگی(جهاد و مقاومت در عرصههای مختلف زندگی از انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم، شهدای هستهای تا مدافعان علم و دانش) از جمله محورهای موضوعی این جشنواره هستند.
عالیه سجادی در ادامه در خصوص بخشهای جشنواره عنوان کرد: بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی در بخشهای ملی، بینالمللی، قصهگویی برتر، ۹۰ ثانیهای و پادکست برگزار میشود.
قابل ذکر است جشنواره دارای دو بخش ملی و بینالمللی است که بخش ملی شامل اجرای زنده (مجازی) قصهگویی از سوی دختران و پسران (۱۲ تا ۱۸ سال)، زنان و مردان (۱۸سال به بالا) و مادربزرگها و پدربزرگها در سه بخش «قصههایی برای کودکان»، «قصههایی برای نوجوانان» و «قصههایی برای بزرگسالان» و بخش بینالملل شامل رقابت صحنهای (مجازی) قصهگویان برگزیدهی ۲۲ دورهی پیشین جشنواره قصهگویی در مراحل منطقهای، ملی یا بینالملل، قصهگویان و مجریان حرفهای دارای سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور و قصهگویان منتخب سایر کشورها میشود.
گفتنی است پادکست قصهگویی، روایت قصه در قالب یک فایل صوتی مشابه برنامه رادیویی با ترکیبی از افکت، آرم و کلام به صورت تکنفره و گروهی است.
پادکست دربارهی قصهگویی (پادکست مستند قصهگویی) به موضوعهای تحقیقی و مستند همچون خاستگاه قصهها، معرفی قصهگویان برتر و چهره، تاریخچهی قصه و قصهگویی، معرفی فعالان توسعه و ترویج هنر قصهگویی و... با استفاده از مصاحبه، میزگرد، صداهای منتشر شده و خوانش بخشی از کتاب اختصاص دارد.
پادکست قصههای بومی و فولکلور (پادکست پژوهشی) با هدف شناخت و معرفی قصهها و قصهگویان بومی، محلی و فولکلور برگزار میشود.
همچنین بر اساس فراخوان منتشر شده، بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دلیل شیوع بیماری کرونا، به صورت مجازی برگزار خواهد شد و علاقهمندان در حوزههای مختلف تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ فرصت دارند با مراجعه به پایگاه جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir نسبت به ثبتنام و ارسال آثار خود اقدام کنند.