به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس با اعلام فراخوان بیست و سومین جشنواره بینالمللی قصهگویی از سوی کانون کشور، سلسله نشستهای این جشنواره در کانون فارس برنامهریزی و اولین جلسهی آن با موضوع قصهگویی ۹۰ ثانیهای با حضورصادق کیانی مقدم، مسوول این بخش و شرکت اعضا، مربیان وکارشناسان کانون فارس برگزار شد.
در این نشست، صادق کیانیمقدم، با اشاره به افزوده شدن قصههای ۹۰ ثانیهای به جشنواره بینالمللی قصهگویی در چند سال اخیر، به تشریح چیستی، ضرورت و چگونگی برگزاری بخش قصههای ۹۰ ثانیهای از تولید تا اجرا و در نهایت نحوهی داوری آثار پرداخت.
این کارشناس فرهنگی با بیان فلسفه مینیمالیسم در حوزه ادبیات و جامعهشناسی و گرایش انسان به گریز از فشارهای اجتماعی، روایت قصههای ۹۰ ثانیهای را ضرورت دانست و در ادامه در خصوص شیوهی طراحی و اجرای قصههای ۹۰ ثانیهای در قالب فیلم کوتاه سخن گفت.
مسوول کمیته بخش قصههای ۹۰ ثانیهای جشنوارهی بینالمللی قصهگویی، به رویکرد جدید در بخش ۹۰ ثانیه جشنواره بینالمللی قصهگویی نسبت به سالهای گذشته اشاره کرد. بر این اساس امسال در قصههای ۹۰ ثانیهای علاوه بر قصهگو به عنوان یکی از مؤلفههای اجرای قصه، ابزاری مانند: تصاویری در قالب نقاشی، عکس، انیمیشن و فیلم در راستای موضوع و محتوای قصه اجرایی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفتهی کیانی مقدم، دبیرخانه جشنواره بینالمللی قصهگویی پذیرای فیلم کوتاه ۹۰ ثانیهای از یک قصه کوتاه میباشد که قصهگو باید به عنوان راوی در فرازهایی کوتاه از فیلم حضور داشته باشد.
«من و کرونا» که روایت ایثار و از خودگذشتگی کادر درمان، روایت زندگی در روزهای قرنطینه و روایت مهربانی و همدلی با دیگران است و «دیروز غرورآفرین و فردای افتخارآفرین» که روایت جان فشانیهای سربازان و رزمندگان انقلاب اسلامی هشت سال دفاع مقدس، مدافعان حرم، شهدای هستهای و قهرمانان حوزهی علم و دانش است، محورهای موضوعی بخش قصههای ۹۰ ثانیهای جشنواره بینالمللی قصهگویی است که کیانیمقدم به آنها اشاره کرد و تمامی گروههای سنی میتوانند در آن شرکت کنند.
این مدرس قصهگویی با اشاره به سابقه ۲۳ ساله جشنواره بینالمللی قصهگویی و با بیان اینکه قصه گویان در واقع نمونه و الگوی جشنواره قصهگویی بین عامه مردم هستند، بر تولید قصههایی پرمحتوا و کیفی با خلاقیت و نوآوری تاکید کرد.
او در بخش دیگری از سخنانش به شاخصها و معیارهای داوری قصههای ۹۰ ثانیهای اشاره کرده و گفت: کسی که بتواند در زمان ۹۰ ثانیه، قصهای را با تمام مؤلفههایش همچون مقدمه، مؤخره، سیر داستان، حوادث و گرهافکنی روایت کند، هنر بزرگی انجام داده است.
این نشست با پرسش و پاسخ مربیان، اعضا و کارشناسان با صادق کیانیمقدم ادامه و پایان یافت.
مرحله پایانی بیست و سومین جشنواره بینالمللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم زمان با شب یلدا به صورت مجازی برگزار میشود.