به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجانغربی، ۱۲۳ اثر در بخش ملی این جشنواره در ۳ گروه «پسران و دختران» ، «زنان و مردان» و «پدربزرگها و مادربزرگها» به دبیرخانه استانی جشنواره ارسال شدند که ۸۶ اثر شامل ۴۳ اثر در بخش زنان و مردان، ۳۱ اثر در بخش دختران و پسران و ۱۲ اثر در بخش پدربزرگها و مادربزرگها به مرحلهی داوری راه یافتند که نفرات اول تا سوم و شایستهی تقدیر هر سه گروه مشخص شدند و نفرات اول تا سوم گروههای «پسران و دختران» و «زنان و مردان» به مرحلهی منطقهای جشنواره راه یافتند.
بر این اساس و با اعلام هیأت داوران، عناوین اول تا سوم بخش دختران و پسران به ترتیب به نارین فرجی از مرکز شماره ۲ مهاباد با قصه «زنگ موشها»، مروا فرجی از مرکز شماره یک ارومیه با قصه «پسته و هفت برادر »و بیتا محمد امینی از مرکز شماره ۲ مهاباد با قصه «می خواهی دوست من باشی» اختصاص یافت و مهراب عبدالله زاده از مرکز ماکو با قصه «افسانه کچل کفتر باز» عنوان شایستهی تقدیر این بخش از جشنواره را کسب کرد.
در بخش زنان و مردان، اسرین ابراهیمی از مرکز شماره یک مهاباد با قصه «راز گل محمدی»، معصومه حیدرپور از مرکز نقده با قصه «گردوی خوشمزه» و چیمن حیدری از مهاباد با قصه «باد سام» به ترتیب حائز عناوین اول تا سوم شدند و فاطمه کریمی از ارومیه با قصه «ماه پیشانی» عنوان شایستهی تقدیر این بخش را به خود اختصاص داد.
همچنین در بخش پدربزرگها و مادربزرگها، فاطمه عنبری مقدم از خوی با قصه «گلدان خالی»، مونس حاجی زاده از ارومیه با قصه «سه خواهر» و فاطمه زاده رسول از اشنویه با قصه «سلطان محمود و ایاز» موفق به کسب عناوین اول تا سوم شدند و عنوان شایستهی تقدیر این بخش به منظره حسن پور شوطی از ماکو با قصه «ملخ طلایی» رسید.
بر همین اساس، فاطمه ولادی از مرکز شاهیندژ، افسانهبازیار از مرکز شماره یک مهاباد، رویا احمدی از مرکز شماره ۳ ارومیه و شادی پاکزاد از مرکز شماره ۲ مهاباد به عنوان راهیافتگان بخشهای منطقهای، ملی و بینالمللی در جشنوارههای قبلی به صورت مستقیم در بخش بینالملل جشنوارهی قصهگویی حضور خواهند داشت.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجانغربی و رئیس جشنوارهی استانی قصهگویی در این مراسم، قصهگویی را عامل انتقال فرهنگ غنی نیاکان عنوان کرد و گفت: قصه و قصهگویی در انسان امید و تلاش ایجاد میکند و قدرت تخیل کودکان و حس کنجکاوی را تحریک میکند و از جمله عناصر یادگیری بهشمار میرود.
جواد زاهدی افزود: ما در کانون به عنوان متولی غنیسازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در امر قصهگویی وظیفه شایانی بر عهده داریم و قصهگویی در زمرهی مولفههای اصلی کانون بوده و هیچگاه از گردونهی فعالیتهای کانون خارج نشده است.
در بخشی از بیانیهی هیأت داوران این جشنواره متشکل از طیبه طاحونی، پدرام رحمانی و علی قسمتی آمده است: قصه گویی سن و سال نمیشناسد و این سخن تازهای نیست و وجود بخش پدربزرگها و مادربزرگها درجشنوارههای قصهگویی شاهدی براین مدعاست. اما آنچه که از اذهان دور مانده و یا شاید در بیانش تردیدمی کنیم تنوع سن و سال مخاطبین قصههاست، یعنی همانقدر که قصه گفتن به سن و سال محدود نمیشود، قصه شنیدن نیز مرزهای سنی را که متصور هستیم در مینوردد و در حقیقت همین خصیصهی قصه است که آنرا از هر پدیدهی فرهنگی دیگر متمایزمیکند، گستردگی مخاطبین قصه موجب میگردد تا عملکرد قصهگو از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی با شعار «آینده ساختنی است» شامل بخشهای «ملی»، «بینالملل»، «برترین قصههای کشور»، «قصه زندگی من» و «پادکست» و با محورهای موضوعی امیدها و آرزوها، شادیها و غمها و ایثار و از خودگذشتگی (جهاد و مقاومت در عرصههای مختلف زندگی) برگزار میشود.
یادآوری میشود مرحله پایانی بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا به صورت مجازی برگزار میشود.