به گزارش روابطعمومی اداره کل کانون استان گیلان، بتول پورشیخ در سومین گردهمآیی مجازی اعضای انجمن نویسندگان نوجوانان کانون استان گیلان در سال ۱۴۰۰، با بیان این مطلب افزود: نوشتن داستانهای محلی، مخاطب را به کوچهبازارهای زادگاه نویسنده برده و او را با مفاخر، آداب و رسوم و ناشناختههای مناطق مختلف آشنامیکند.
این فعال عرصهی ادبیات اضافهکرد: شریکسازی خواننده با تجربههای زیستی یک نویسنده میتواند بهعنوان یک منبع ارزشمند و حرکتی در جهت تبادل فرهنگی موردتوجه قرارگیرد.
میهمان انجمن نویسندگان نوجوانان کانون استان گیلان درهمینحال، زبان ساده و رسمی داستان و پرهیز از شکستن واژگان را دارای اهمیت دانست و توجه به این نکته را برای همگان، به ویژه نوقلمان و اعضای به قالب رسیده کانون ضروری خواند.
نویسنده مجموعهی شعر«کوچههای آبی» و «هشتگ داستان»، ادامه سخنان خود رابه ضرورت انتخاب گروههای سنی و جنس شخصیتهای داستان اختصاصداد و آگاهی از زبان و نگاه نقشآفرینان آن را در جلبنظر و همراهسازی مخاطب موثردانست.
استفاده بهجا و مناسب از توصیف و رعایت حدود داستان و متن ادبی، ازدیگر موضوعهایی بود که مدنظر پورشیخ قرارداشت و وی با جذاب توصیفکردن زاویه دید شخص اول گفت: روایت داستان از زبان اول شخص میتواند به صمیمیت فضای حاکم بر متن کمککند.
اوهمچنین رعایت علائم نگارشی و ویرایش چندباره متن را ضروریخواند و استفاده ازدیدگاههای سازنده دوستان و صاحبنظران این عرصه را گامی در مسیر کیفیتبخشی به اثر داستانی برشمرد.
مربی ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین با تاکید بر ضرورت رعایت ساختارهای داستانی و نامگذاری مناسب داستانها اظهارداشت: به تصویرکشیدن حالتهای افراد و توصیفهای زمانی و مکانی نیز نقش تاثیرگذاری در باورپذیری داستان ایفامیکند.
پاسخگویی به پرسشهای اعضا و توصیه به مطالعه کتاب و منابع خواندنی، پایانبخش نشست مجازی اعضای انجمن ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان بود.
یادآورمیشود، انجمن نویسندگان نوجوان کانون استان گیلان که با حضور نویسندگان، کارشناسان و منتقدان ادبی برگزارمیشود، نقشی راهبردی در شناسایی و شکوفایی استعدادهای نوجوانان در حوزه ادبیات داستانی دارد و توانسته با توجه به همهگیری ویروس کرونا، به روند روبهرشد خود ادامهدهد.