عنوان و شروع داستان در جذب مخاطب تاثیرگذار است

نشست مجازی انجمن داستان آفرینش استان هرمزگان با حضور مرتضی حاتمی نویسنده، روزنامه‌نگار ایلامی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان مرتضی حاتمی نویسنده، روزنامه‌نگار و کارشناس واحد آموزش و پژوهش استان ایلام مهمان نشست مجازی  انجمن داستان آفرینش استان هرمزگان شد.  

به گفته مسئول انجمن داستان  معصومه میری، در این نشست آثار مریم ضیایی، فرزانه نام‌آور و همتا جعفرپور مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

حاتمی با ابراز خرسندی از نقدهای ارسال شده به نشست گفت: اعضای منتقد انجمن داستان، از پتانسیل‌ خوب با قابلیت‌های نقد خوبی برخوردارند.  

وی بعد از بررسی نقد منتقدان انجمن افزود: من در پیام‌ها و نوشته‌های اعضای منتقد رگه‌هایی از مطالعات عمیق را می‌بینم و این جای بسی خوشحالی و تبریک به مجموعه کانون استان هرمزگان دارد، که چنین اعضای منتقد، نویسنده و کتابخوان تربیت کرده‌ است.  

 حاتمی در شروع نشست خاطر نشان کرد: قرار نیست یک داستان تمام ویژگی‌ها و عناصر داستانی را در خود داشته باشد.  

حاتمی در خصوص داستان «یک جعبه شکلات» گفت: داستان ژانر اجتماعی دارد و نویسنده تلاش کرد بود فضای اقلیمی را در داستان به خوبی پیاده کند.  

وی گفت: نویسنده دیالوگ‌های خوبی را برای پیش‌برد داستان به کار برده است و توانسته به راحتی وارد فضا و ساحت ذهنی شخصیت‌ها شود و آنها را به مخاطب بشناساند.  

حاتمی در ادامه افزود: شخصیت

«پدرجون» یک شخصیت اصلی فرعی بود، باید بیشتر و بهتر به آن پرداخته می‌شد و نویسنده می‌توانست بصورت غیر مستقیم و هنرمندانه وارد دنیای توهمات ذهنی شخصیت «پدرجون» شود. او را راون‌کاوی کند تا مخاطب با این شخصیت نیز ارتباط بهتری بگیرد.  

وی در پایان نقد این داستان گفت: اگر این نویسنده نوجوان بتواند اقیلم جنوب را در داستان تقویت و بازنمایی کند، داستان می‌تواند ویژگی‌های خاص خود را بدست آورد.

حاتمی در ابتدای نقد داستان «هیولای بی‌مسئولیت» گفت: یکی از نقاط قوت این داستان ایده‌ی خوبی بود که نویسنده توانسته بود دغدغه‌های یک دختر پشت کنکوری را دست مایه نوشتن داستان کند. وی در این رابطه افزود: مخاطب‌های جوان این‌طور دغدغه‌ها را دوست دارند و با آن هم‌ذات پنداری می‌کنند.  

این نویسنده در ادامه افزود: داستان  شروع و عنوان جذابی نداشت و نویسنده‌های نوجوان توجه داشته باشند عنوان و شروع داستان در جذب مخاطب تاثیرگذار است.  

حاتمی درباره‌ی اصلاحات علمی به‌کار رفته در داستان گفت: نویسنده از اصطلاحات علمی مربوط به دروس شیمی و فیزیک و زیست در داستان نام برده که متناسب با پرداخت داستان بود. این‌کار نویسنده کمک کرده بود تا داستان به خوبی پیش برود، هرچند داستان گاهی به سمت طنز کشیده می‌شد و  تلاش نویسنده در این خصوص قابل لمس بود.

وی در ابتدای نقد داستان «اولین رقیب» گفت: یکی از ویژگی‌های خوب این داستان استفاده نویسنده از فضاهای ملموس مثل مدرسه است که همه ما با آن در ارتباط هستیم. در این داستان شخصیت‌ها مکمل هم قرار گرفته بودند.  

حاتمی در ادامه افزود: ما در داستان حادثه می بینیم ولی بهتر بود نویسنده بیشتر به حادثه می‌پرداخت و آن را گسترش می‌داد، تا حس ترس و وحشت شخصیت را ملموس‌تر به مخاطب انتقال می‌داد.  

حاتمی در خصوص پایان این داستان گفت: بهترین و قوی‌ترین داستان‌ها، داستان‌هایی هستند که ذهن خواننده را درگیر می‌کند تا خواننده به اندیشه‌ی داستان فکر کند.    

مرتضی حاتمی در پایان نشست  اظهار داشت: با توجه به این‌که امروز اعضای منتقد انجمن داستان نقدهای خوبی ارائه کردند؛ پیشنهاد می‌کنم انجمن منتقدین نوجوان را راه‌اندازی کنید و با یک دستورالعمل هدفمند اعضا با آموزهای نقد و واکاوی بیشتر آشنا شوند. زیرا پتانسیل خوب و قابلیت‌های بالایی در منتقدین انجمن داستان آفرینش هرمزگان دیدم.  

در این نشست: محمد رضا مسیحی، دینا شریفی و علی احمدزاده داستان «یک جعبه شکلات» و انیس موحدی، معصومه نیلاد و زهرا رئیسی داستان «هیولای بی‌مسئولیت» و همچنین فاطمه زاهدانی، نسرین نوری‌زاده و غزل داوودی داستان «اولین رقیب»  

را مورد نقد و بررسی قرار دادند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =