به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، همزمان با هفته کتاب جمعی از اعضای انجمن نویسندگان نوجوان، بخش مکاتبهای و مربیان ادبی کانون استان اردبیل باحضور جمالالدین اکرمی، نویسنده رمان «شب بهخیر، تُرنا» در نشستی مجازی به نقد این کتاب و طرح سوالهای خود پرداختند.
در ابتدای این نشست تخصصی، داریوش علومی، معاون فرهنگی کانون استان اردبیل ضمن اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی و اهمیت آن، حضور جمالالدین اکرمی در این برنامه ادبی را مهم دانست و اظهار کرد: این نویسنده و تصویرگر برجسته کشور در شناخت دغدغههای نوجوانان و مشکلات آنها موفق بوده و بهخوبی این موارد را در آثارش انعکاس داده است.
علومی با اشاره به مهارت و دانش جمالالدین اکرمی ادامه داد: این شاعر و نویسنده برجسته علاوه بر نویسندگی، تصویرگری موفق بوده و کارنامهی درخشان وی، نشاندهنده ذوق هنری و اثربخشیاش در عرصه ادبیات کودک و نوجوان کشور است.
سپس نویسنده رمان «شب بهخیر، تُرنا» در سخنانی از شرکتکنندگان در نشست خواست با انتقال دیدگاهها، نقطهنظرها و نقدهای خود، او را برای ارتباط بهتر اثرش با مخاطب یاری کنند.
وی در ادامه به اهمیت ارتباط با مخاطب و جایگاه ویراستار در تولید اثر خوب اشاره و اضافه کرد: هر هنرمندی با خلق اثر تلاش میکند تا بهترین ارتباط را با مخاطب برقرار کند و یک ویراستار خوب باید با شناسایی نواقص و موارد ضعف یک متن، به نویسنده کمک کند تا اثری ماندگار تولید شود.
در ادامه این نشست اعضای نوجوان مراکز کانون استان، نقدهای خود را در خصوص کتاب «شب بهخیر، تُرنا» ارائه و جمالالدین اکرمی به آنها پاسخ داد.
اکرمی در پاسخ به سوالی درباره درونمایه داستان گفت: شما با مطالعه کتاب و نقد آن به فهم درستی از مضمون رسیدهاید؛ درواقع آنچه را که مدنظر اینجانب بوده، به خوبی درک کردید. سینا، شخصیت اصلی داستان و قهرمان من بود و مطمئن هستم در درون هر کدام از شما زنده است و تلاش میکند تا به هدفش برسد.
در ادامه، شکیلا تقیاوغلی از اعضای نوجوان کانون، درباره شخصیت سینا گفت: سینا، شخصیت مورد علاقه من، عاقل و بالغ بود مثل همه پانزده-شانزده سالهها فکر نمیکرد. سینا تلاش میکرد، بندهای نامریی خانواده از هم پاشیدهشان را به هم وصل کند. با تلاش و زمین خوردنهایش و اتفاقاتی که برایش میافتاد بیشتر او را میفهمیدم.
نرگس دانش یکی دیگر از اعضای نوجوان به نقد این رمان پرداخت و بیان کرد: از نظر انتخاب موضوع، نویسنده با توجه به موضوع پر دغدغه «مهاجرت»، سعی کرده تا خواننده را با چالشی که امروز مشکل بعضی از افراد است، درگیر کند.
این عضو نوجوان اضافه کرد: کتاب بهنوعی جنبه انگیزشی هم داشت و سینا میکوشید تا مستقل از دیگران، مشکلات خود را حل و از نظر روحی، خواهرش را خوشحال کند. درواقع نویسنده سعی در الگوسازی قهرمان داستان داشت.
در ادامه فاطمه صباحی از اعضای انجمن نویسندگان نوجوان اردبیل، اثر خود را خواند و از اظهارنظرها و پیشنهادهای اعضا و میهمان برنامه برای بالابردن کیفیت آثار خود، کمک گرفت.
پخش کلیپ معرفی نویسنده و گزارش تصویری روند برگزاری کارگاههای نقد ادبی در مراکز کانون استان، از دیگر برنامههای این نشست بود.
شایان ذکر است رمان «شب بهخیر، تُرنا» نوشته جمالالدین اکرمی؛ از سری رمانهای نوجوان امروز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و موضوع آن درباره پسری نوجوان به نام سینا است که همراه خواهرش تُرنا و پدرش به کشور کانادا مهاجرت کردند. انتظار سینا و تُرنا برای دعوتشدن مادر از سوی پدرشان و پیوستن مادر به آنها به جایی نمیرسد؛ چراکه پدر تصمیم خود را گرفته و زندگی تازهای را آغاز کرده است.