به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون استان اردبیل، این نشست با حضور اسماعیل الهدادی به عنوان کارشناس برنامه آغاز شد و او به بیان دیدگاه خود در رابطه با شعر پرداخت و گفت: شعر سفر به سرزمینهای ناشناخته است و شاعر به واسطهی شعرش، پنجرهای روبروی خواننده باز میکند و مخاطبش را به تماشا از آن پنجره هدایت میکند.
شاعر کتاب «دوربین خدا» سپس به اندیشه در شعر و اهمیت آن اشاره و اضافه کرد: آنچه باعث میشود شعر در ذهن مخاطب بماند، اندیشه شعر است و آن زمانی اتفاق میافتد که شاعر با کمک کلمه، احساس و عاطفهاش، تفکری را در شعر پیاده کند.
این نویسنده و منتقد ادبی، تبلور اندیشه در شعر را به عنوان یکی از ویژگیهای بارز شعر خوب برشمرد و تصریح کرد: شعرهایی که مخاطبانش را به تفکر فرامیخواند، وقتی خوانش آن تمام میشود، تازه در ذهن مخاطب بازآفرینی میشود که این مسئله یکی از ویژگی شعر خوب است و تمام بزرگان این عرصه تأکید کردهاند که شعر باید اندیشه داشته باشد تا مخاطب لذت ببرد.
الهدادی در ادامهی سخنان خود به تفاوت شعر گذشته و معاصر پرداخته و یادآور شد: شعر گذشته و معاصر فرقهایی باهم دارند که لازم است آنها را بدانیم؛ یکی اینکه شعر گذشته، شعر کلینگر بود و شعر امروز شعر جزیینگر است؛ یعنی درگذشته شاعران وقتی میخواستند شعر بسرایند، در آثارشان در مورد همه مسایل صحبت میکردند، اما در شعر معاصر شاعر فقط دربارهی یک چیز میسُراید؛ و دومین تفاوت در ذهنی گرایی در شعر گذشته و عینیتگرایی در شعر امروز است.
او در پایان جلسه، اعضا را به مطالعه بیشتر کتابهای شعر شاعران معاصر دعوت کرد.
در این جلسهی مجازی، شعرهای محدثه قلیوند، پریا حمیدیان و هانیه تفرجی توسط کارشناس نشست، اعضا و مربیان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.