به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون استان اردبیل، اکرم الفخانی به عنوان کارشناس برنامه در نقد آثار اعضا، به اهمیت تحقیق و پژوهش درباره موضوعات انتخابی برای داستان اشاره و تصریح کرد: ادبیات دفاع مقدس موضوعی است که تمامی ندارد و برای نوشتن داستان باید در این خصوص تحقیق و پژوهش داشته باشیم؛ البته تحقیق برای نوشتن در تمامی موضوعات لازم است و یکی از اقدامات مهم برای داشتن اثری تأثیرگذار و باورپذیر، تحقیق و پژوهش نویسنده دربارهی موضوع داستانش است.
او در خصوص اهمیت پرداخت موضوعها و سوژههای داستانی نیز گفت: پرداخت قوی زمانی اتفاق میافتد که از هر عنصر، به جا و بهموقع و درست استفاده شود؛ به خصوص ایجاد ِگره و حالت انتظاری که برای مخاطب میخواهید به وجود بیاورید.
کارشناس برنامه در کنار نقد آثار اعضا، کتابهایی را برای مطالعه و آشنایی آنها با قلم دیگر نویسندگان در رابطه با جنگ معرفی کرد و از آنها خواست تا دراینباره بیشتر مطالعه کنند. فرنگیس نوشته «مهناز فتاحی» و زمین سوخته نوشته «احمد محمود»، من قاتل پسرتان هستم، نوشته «احمد دهقان» و سلاخ خانه شماره ۵، نوشته «کرتوانه گت» از کتابهای پیشنهادی او بود.
شایانذکر است در این نشست داستان «ب مثل بازی» اثر کوثر حسینزاده، «چاویار» اثر نادیا قربانیزاد و «برای بابا» اثر آیناز فتحی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.