به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون استان اردبیل، در این نشست سمیه حسینزاده مربی آفرینشهای ادبی کانون استان اردبیل و کارشناس برنامه، به اهمیت عنصر شخصیت در داستان اشارهکرده و گفت: یک نویسنده برای اینکه بتواند شخصیتی باورپذیر در داستان خلق کند تا خواننده با آن حس هم ذات پنداری داشته و بهعنوان شخصیتی واقعی قبول کند، بهتر است با توجه به محیط پیرامون خود و اطرافیانش ویژگیهایی را از آنها وام گرفته و با آمیختن به تخیلات خود شخصیتی جدید خلق کند.
حسینزاده با تاکید بر این موضوع که برای اجتناب از تیپسازی، نباید در دام شخصیتهای ساختگی که برای خواننده قابلدرک نیست؛ افتاد، از اعضا خواست برای رسیدن به این امر، خوب دیدن و درست و متفاوت گوشدادن را سرلوحهی کارهای روزانهی خود قرار دهند و از گفتوگو و رفتار آدمهای پیرامون خود بیتوجه عبور نکنند.
او در ادامه با معرفی چند فیلم، شخصیت، موقعیتهای کمدی و همچنین ذکر مثالهایی، خواستار توجه به ویژگیهای داستان طنز شده و اظهار داشت: در نوشتن داستان طنز، نویسنده باید مخاطبان خود را در نظر گرفته و برای رسیدن به یک اثر کمدی، شخصیتهای عادی داستان را در شرایط غیرعادی و یا اینکه شخصیتهای غیرعادی را در شرایط عادی قرار دهند.
حسینزاده در نقد آثار اعضا به اهمیت طرح و پیرنگ در راس داستان و در کنار آن درونمایهی داستان اشارهکرده و از آنها خواست عنصر پیرنگ را فدای درونمایه و داستانهای سفارشی نکنند. او از اعضا خواست داستان خود را با نقشه بهگونهای پیش ببرند تا در بنا و عمارت محکم داستانی خود جای چونوچرایی باقی نگذارند.
گفتنی است در این نشست، آثار ندا خوشافکار و یاسمین انتظاری که در ژانر طنز نوشتهشده بود، توسط اعضا و کارشناس برنامه، نقد و بررسی شد.