بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این نشست مجازی روز شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰با حضور طاهره شهابی، کارشناس مدیریت آفرینشهای ادبی کانون کشور صورتگرفت.
دانشافزایی، بهرهگیری از خرد جمعی و واکاوی فعالیتهای ادبی کانون با تمرکز بر کارگاههای تخصصی برخط، و درعینحال، خلق ایدههای نو، ارایه طرحهای خلاقانه و فرصتسازی برای مخاطبان، از دیگر اهداف برگزاری این نشست بهشمارمیرفت.
سرپرست کانون استان گیلان نیز از حاضران در این گردهمآیی مجازی بود و ضمن خوشآمدگویی به میهمان برنامه و دیگر مدعوین، از اهمیت فعالیتهای ادبی کانون و نقش آن در رشد و بالندگی اعضا سخنبه میانآورد و موفقیت کودکان و نوجوانان در جشنواره، مهرواره و فراخوانهای ادبی را بیانگر اثربخشی این فعالیتها عنوانکرد.
سیدجلیل میرعظیمی دیگر بخش سخنان خود را به اهمیت ایام فاطمیه اختصاصداد و با اشاره به نگاه ویژه شاعران و نویسندگان به ائمه اطهار(ع) گفت: بخش عمدهای از غنای ادبیات آیینی کشور و خلق آثار منظوم و منثور در خور تحسین، مدیون و مرهون دلبستگی فعالان عرصه ادبیات به این بزرگان است.
کارشناس مدیریت آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور نیز میهمان ویژه این نشست مجازی بود و نقطه آغاز صحبتهای خود را تبیین اهمیت فعالیتهای کتابمحور و ضرورت همنشینی با این یار مهربان قرارداد.
طاهره شهابی در این ارتباط افزود: مطالعه و کتابخوانی، پایه و اساس تجربهاندوزی و تربیت ادبی است و ابزاری موثر برای فعالان عرصه ادبیات بهشمارمیرود.
خالق «یادداشتی برای ماه» و «کلاغ و عینکمن» برهمین اساس مأنوسسازی مخاطبان با کتاب و بهرهگیری از این ابزار تربیتی در کارگاههای ادبی را لازم و ضروری خواند و بر اهمیت این موضوع تاکیدکرد.
وی همچنین به ارایهی راهکارهایی مناسب برای جذابسازی افزونتر و ارتقای کمی و کیفی کارگاههای ادبی پرداخت و خلاقیتورزی و ارایه طرحهای تازه را گامی در جهت نیل به این اهداف دانست.
میهمان برنامه که علاوه بر شعر و داستان، در عرصه مقالهنویسی با محوریت کودک و نوجوان نیز دارای پیشینه روشنی است، دیگر بخش صحبتهای خود در این نشست مجازی را به نقش و اهمیت کاربرد صنایع ادبی و لزوم آشنایی زدایی در جملهها اختصاصداد و توجه به این مهم را در تقویت حس شاعرانگی و توانمندی هرچه بیشتر نوقلمان موثر ارزیابیکرد.
طاهره شهابی درپایان از ضرورت «رنگآمیزی ادبی» فعالیتها سخنگفت و توجه به این مهم را در راستای حس آمیزی واژگانی، بسترساز رونقبخشی هرچه بیشتر به کارگاههای ادبی قلمدادکرد.
خدیجه تقیپور، سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان هم از اهمیت ترویج و نهادینهسازی فرهنگ کتابخوانی صحبتکرد و با اشاره به کتابمحوربودن فعالیتهای این مجموعه اظهارداشت: لازم است کتاب بهعنوان یک ابزار ارزشمند تربیتی، پایه و اساس برگزاری کارگاههای ادبی قرارگیرد.
حمیراخدابنده، کارشناس مسئول آفرینشهای ادبی کانون گیلان هم به تشریح فعالیتهای صورتگرفته در این حوزه پرداخت و ضمن مهمبرشمردن برگزاری نشستهای ادبی در تحقق اهداف کانون افزود: پیشبرد برنامهها در قالبی فرآیندمحور و ساختارمند، از مهمترین دستآوردهای این همنشینی محسوبمیشود.