به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، هجدهم تیرماه مصادف با درگذشت مهدی آذریزدی یکی از مطرحترین و شاخصترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان است که آثار فاخر و ارزشمندی از جمله قصههای خوب برای بچههای خوب، قصههای تازه از کتابهای کهن، مثنوی برای بچهها و... را برای کودکان و نوجوانان به یادگار گذاشته است.
از اینرو روز ادبیات کودک و نوجوان علاوه بر آن که فرصتی برای آشنا کردن این قشر با کتاب و تثبیت فرهنگ مطالعه در زندگی آنها است؛ بهانهی خوبی نیز برای تشریح اهمیت این جریان موثر فرهنگی برای والدین و اولیای تربیتی است.
واحد آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری نیز همراستا با برنامهریزی سال ۱۴۰۱ و ارزشگذاری این روز، برنامههای متنوعی را توسط مربیان پرتلاش ادبی در مراکز فرهنگی و هنری استان اجرا کرد که از آن جمله میتوان به نشست ادبی"آذر یاد" در مرکز بن اشاره کرد.
در این نشست که با هدف معرفی شخصیت و آثار مهدی آذریزدی به صورت حضوری اجرا شد ۱۸ نفر از اعضای نونگاه و نوجوان مرکز حضور داشتند و با شیوهها و شگردهای بازنویسی و بازآفرینی متون کهن آشنا شدند.
قابل ذکر است سال گذشته این نشست در فضای مجازی(واتساپ) با حضور ۲۵ نفر از اعضا برگزار شد.
برگزاری برنامهی "بر بال واژهها" در مرکز بروجن از دیگر برنامههای این روز بود، در این نشست تخصصی که هجدهم تیرماه با حضور دکتر ناهید سلیمانی برگزار شد اعضای نونگاه و نوجوان مرکز بروجن حضور داشتند و به نقد و بررسی برخی از آثار مهدی آذریزدی پرداختند.
این برنامه امسال با حضور ۲۵ نفر برگزار شد اما سال گذشته به دلیل شیوع کرونا نشست مشابهی در این مرکز برگزار نشد.
نشست تخصصی نیز در روز پانزدهم تیرماه در مرکز شماره ۱ شهرکرد برگزار شد که ۳۲ نفر از اعضای نوجوان و ارشد مرکز شماره ۱ شهرکرد گردهم آمدند تا با شیوههای سادهسازی و بازنویسی داستانهای پهلوانی و اسطورهای شاهنامه(با تاکید بر داستان پادشاهی کیومرث) آشنا شوند.
قابل ذکر است سال گذشته ۲۰ نفر ازاعضای این مرکز در فضای مجازی(واتساپ) روز ادبیات کودک و نوجوان را گرامی داشتند.
برگزاری برنامهی ادبی"چهرههای ماندگار" در مرکز فرخ شهر از دیگر برنامههای روز ملی ادبیات کودک و نوجوان بود که هجدهم تیرماه با حضور لیلا جعفری شاعر و ۱۲ نفر از اعضای نونگاه و نوجوان برگزار شد که در این برنامه اعضا با شیوههای بازنویسی و بازآفرینی متون کهن آشنا شدند.
لازم به ذکر است سال گذشته تعداد هفت نفر از اعضا به همراه مربی و سایر مهمانان در فضای مجازی(واتساپ) این روز را گرامی داشتند.
نشست تخصصی ادبی "ردپای واژهها" نیز در مرکز هفشجان برگزار شد، در این نشست که مختص ۳۵ نفر از اعضای گروه سنی نونگاه، نوجوان و ارشد بود کارشناس مهمان، عزتالله صدیقی نویسنده و منتقد ادبی به نقد و بررسی آثار اعضا پرداخت.
قابل ذکر است جمعی از والدین و اولیای تربیتی نیز در این برنامه حضور داشتند.