بررسی شاعرانه‌ها و داستان‌های اعضای انجمن لبخند انار دامغان

انجمن شاعران و نویسندگان نوجوان لبخند انار کانون پرورش فکری دامغان به‌همت مرکز آفرینش‌های ادبی سمنان برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان سمنان، مهرناز نصیری کارشناس مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از برگزاری دهمین جلسه‌ی انجمن شاعران و هشتمین جلسه‌ی انجمن نویسندگان لبخند انار دامغان با دعوت از اکرم الف‌خانی شاعر، نویسنده، منتقد و کارشناس ادبی کانون استان قم، پیش از ظهر ‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ در بستر فضای مجازی، خبر داد و گفت: الف‌خانی در این دو انجمن در راستای موضوع «زبان شعر» و «روایت در داستان» به نقد و بررسی چهار اثر اعضا در قالب شعر و داستان پرداخت.

وی در بخش ابتدایی سخنانش به اعضا پیشنهاد داد تا از پیچیده‌کردن اندیشه شعری و شیوه‌ی بیان آن در قالب شعر خودداری کنند.

الف‌خانی تأکید کرد: درهم‌ریختگی سطرها و واژگان، کمک چندانی به شاعرانه‌ترشدن اثر نمی‌کند و در بسیاری از اوقات، ساده بیان‌کردن احساس و اندیشه‌ای که بن‌مایه‌ی شاعرانگی دارد، کافی است.

وی افزود: بهتر است در سرودن شعر به‌جای پیچیده‌کردن زبان از آرایه‌هایی مانند تکرار، مراعات‌نظیر و...، بهره گرفت.

الف‌خانی یادآور شد: زبان شعر در صورت شعر مورد بررسی قرار می‌گیرد و نکته‌ی مهم در زبان شعر، قبل از هرچیز، وفادار بودن به دستور زبان است.

وی اظهار داشت: اصل زیبایی شعر با تکنیک‌های برجسته‌سازی زبان و بهره‌گیری از آرایه‌ها برای گسترش زبان کاربرد دارد و قابلیت انتقال داشتن، هم‌چنین امروزی بودن زبان نیز دو اصل مهم دیگر در بررسی زبان شعر است.

مهمان انجمن نویسندگان لبخند انار پس از گفت‌وگوی منتقدانه‌ی اعضا درباره‌ی آثار خوانده‌شده به بحث روایت در داستان پرداخت و گفت: روایت‌ها یا خطی هستند؛ یعنی تمامی عناصر، زمان، مکان و حوادث در یک سیر خطی مشخص می‌آیند و یا غیر خطی؛ یعنی حوادث به شکل متغیر با به‌هم‌ریختگی زمانی، مکانی و حوادث همراه می‌شود.

الف‌خانی در بخش پایانی سخنانش به ابزارهای روایت در داستان برحسب ترتیب زمانی، زمان معکوس و غیره  اشاره داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =