به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان سمنان، فاطمهسادات امیرفخریان مسئول مرکز فرهنگیهنری شماره دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دامغان از برگزاری دو نشست تخصصی با عنوان «ارتباط مثبت والدین با فرزندان» و «ارتباط مثبت فرزندان با والدین و تلاطم هویت»، ویژه اعضا و والدین آنها با دعوت از رضا هوشمند نویسنده، ناشر، پژوهشگر حوزهی فرهنگ، دبیر انجمن روابطعمومی و رئیس کانون خرد و توسعه ایران، پیش از ظهر پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: این طرح درواقع ادامهی سلسلهنشستهای کارگاه مهارتآموزی مشق زندگی و از برنامههای پیشنهادی کتاب کار سال جاری بوده که با استقبال اعضا و والدین روبهرو شده است.
در نشستِ اول که ویژه اعضای دختر و پسر نوجوان بود، هوشمند از آنها خواست تا سعی کنند ارتباطشان را با خانواده، سالمسازی کنند و برای این سالمسازی رابطه بایست به خودشان فرصت دهند، با هم صحبت کنند و آداب گفتوگو را بدانند و آگاه باشند که توقعاتشان را چگونه، کجا و چه موقعی مطرح کنند.
وی در ادامه تأکید کرد: اگر در دوران نوجوانی، تمرین گفتوگو نداشته باشیم در بزرگسالی نمیتوانیم با جامعه کنار بیاییم و اگر روابط ما نقص داشته باشد از انسانهای مهم زندگی دور میشویم.
هوشمند افزود: شما نوجوانان در آستانهی انتخابهای زیادی هستید و برای همین بایست مدیریت روابط را یاد بگیرید و برای حل تعارضهای احتمالی با والدین؛ حتی دوستان و نزدیکان و سایر افراد، دنبال راهکار باشید و اقدام کنید.
بخش پایانی این نشست به پرسش و پاسخ و بیان اختلافنظرهای نوجوانان با والدین و تعارض با آنها اختصاص یافت و هوشمند دلایل بسیاری از نگرانیهای والدین را به نوجوانان یادآور شد.
فضای خانواده میتواند دلیل اختلافنظر والدین و نوجوان باشد
رئیس کانون خرد و توسعه ایران در نشست دوم که ویژه والدین برنامهریزی و اجرا شدهبود پس از جمعبندی نظرها و دیدگاههای اعضای نوجوان، نخستین دلیل اختلافنظر و تعارض والدین با فرزندان را نداشتن تناسب بین دانش و آگاهی آنها، عنوان و اظهار کرد: اگر ما تنها به دلیل آگاهی و علم به خطرات احتمالی برای فرزندانمان، دائم آنها را نصیحت کنیم بیشک به نتیجهی مطلوبی نخواهیم رسید.
هوشمند تأکید کرد: نکتهی اصلی این است که ما همیشه پس از مشکل به دنبال حل مسأله و راهکار میگردیم در صورتیکه هیچگاه در پی آن نیستیم، پیش از بروز آن مسأله بایست مطالعه کنیم تا مشکلی بهوجود نیاید و میتوانیم با بسترسازی موقعیت خوب برای فرزندان خود از بروز تعارضات بسیاری جلوگیری کنیم.
وی در ادامه افزود: فرزندان ما متعلق به زمانِ فعلی و ما متعلق به یک نسل گذشته هستیم، پس بایست با توجه به رشد دانش فرزندان خود، آگاهی و اطلاعاتمان را بهروز کنیم و افزایش دهیم، کتاب بخواانیم، مطالعه کنیم و در خانواده پیوسته با خودمان در صلح باشیم.
دبیر انجمن روابطعمومی ایران اظهار داشت: بیشتر ما انسانها در تعارضات دنبال برندهایم، در صورتیکه بایست به دنبال اشتراک باشیم تا مسیر را گم نکنیم. پس با یک ذهن سالم حرکت کنیم و دچار پیشداوری نشویم، با یکدیگر به زبان کنایه حرف نزنیم؛ بلکه ساده و صریح صحبت کنیم، هدف از گفتوگو را گم نکنیم و در گفتوگو، فضایی امن ایجاد کنیم تا فرزندانمان با حس امنیت بهراحتی صحبت کنند.
وی در پایان نشست، ضمن پاسخ به پرسشهای والدین تصریح کرد: در بسیاری مواقع میدانیم چه چیزهایی برای فرزندان ما خوب و چه چیزهایی بد است؛ اما نمیدانیم چه جایگزینی بایست برای آنها داشته باشیم.