به گزارش روابط عمومی کانون فارس، سید حسین حقایقی ضمن ابراز خوشحالی حضور در این محفل عاشورایی گفت: ما در کشور ساختار ایجاد میکنیم ولی مهمتر از ساختار، تربیت انسانهای کنشگری است که در این ساختار زندگی میکنند. ساختمان ساختن هنر نیست؛ اگر بتوانیم انسانهایی را تربیت کنیم که از این ساختمان بیشترین بهرهبرداری را داشته باشند آن وقت میتوانیم بگوییم که کاری مهم انجام دادهایم. بر این اساس لازم است که شیراز به مرکز عاشوراپژوهی تبدیل شود و هر سال با حضور دکتر سنگری جوانان شهرمان با حضور در پای درس ایشان با معارف عاشورا و مکتب امام حسین علیهالسلام آشنا شوند.
به گفتهی حقایقی، عاشورا را ۷۲ نفر رقم زدند و ما باید در مکتب آنان شاگردی کنیم و بیاموزیم. عاشورا مربوط به محرم و صفر نیست؛ هر روز ما عاشوا و اربعین است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس در ادامه گفت: بخشی از مسوولیت من، رسیدگی به آسیبهای اجتماعی است؛ گاهی باید خون گریست بر اتفاقاتی که برای جوانان رقم میخورد و گرگهایی که در مقابل جوانان نشستهاند تا آنها را از مسیر حسینی دور کنند. تک تک ما باید در مقابل آسیبهایی که نسل جوان را تهدید میکند پرچمدار باشیم.
حقایقی در بخش دیگری از سخنانش، شیراز را در عرصههای هویت ایرانی و اسلامی و انقلابی در کشور بینظیر دانست و گفت: شیراز باید مقصد شود و بستری فراهم شود تا دورههای عاشوراپژوهی در این شهر برگزار شود که اگر امروز جامعه میخواهد نجات یابد، باید همهی ما پای درس استادان بنشینیم و در بستر معارف دینی و مذهبی نفس بکشیم.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری فارس در ادامه گفت: یکی از کمبودهای ما، در حوزه فرهنگی، در زمینه باورهاست. فرهنگ سه لایه دارد: باورها، گرایشها و نمادها و ما بر روی لایهی باورها کمتر کار کردیم.
برای ترویج معارف اهل بیت باید تولید محتوا کرد
سوگواره با سخنان مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس ادامه یافت. سعیدرضا کامرانی، گفت: هجدهمین سوگواره عاشورایی کانون فارس با هدف شناخت فرهنگ غنی قیام حضرت سیدالشهدا علیهالسلام برنامهریزی و اجرا شد. کاری که از دل برآمده و از هجده سال قبل تا الان ادامه یافته و انشاالله ادامه خواهد داشت.
کامرانی افزود: سوگواره عاشورایی امسال با عنوان «حواریون امام حسین علیهالسلام» روایت انسانهایی است که هر چند به دین حضرت امام حسین نبودند، ولی همسفر کاروان حسینی شده و از سعادت و شهادت و همرکابی با سید جوانان بهشت سیراب شدند. ما نیز باید ببینیم چقدر برای کودک و نوجوان و آیندهسازان از این فرصت و پیشینه درخشان «امام حسین علیهالسلام» بهره بردهایم؛ چقدر در زمینهی معارف و زندگانی اهلبیت علیهالسلام برای مخاطب کودک و نوجوان تولید محتوا میکنیم.
کامرانی خطاب به مربیان و کارشناسان کانون فارس گفت: تلاش کنید تا تولیدات کانون در زمینههای فرهنگی، هنری و ادبی در زمینه ترویج فرهنگ معارف اهلبیت علیهالسلام بیشتر شود تا آیندهسازان با این حوزههای معرفتی بیش از پیش آشنا شوند.
هجدهمین سوگواره عاشورایی کانون فارس روز پنجشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ در شیراز برگزار شد.